Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužuju Ruse

Šokantno otkriće Poljaka: U lijesu predsjednika bili su i tuđi dijelovi tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovljena istraga poljske Vlade oko pada zrakoplova 2010.u kojem je poginuo njihov tadašnji predsjednik Lech Kaczynski, pokazala je uznemirujuće rezultate - Poljaci su otkrili da su Rusi u lijesove stavljali dijelove tijela različitih osoba.

Udovica poljskog dužnosnika koji je poginuo s kolegama javno je optužila Ruse da su ''pokazali nemaran stav prema mrtvima'' nakon što je ponovljena istraga pada zrakoplova počela pokazivati uznemirujuće rezultate.

Pročitajte i ovo Gomila gnoja pred kućom ruskog diplomata - 2 Jasno poručili što misle VIDEO Rusku zastavu stavili na gnoj pa poručili: "Krajnje je vrijeme da ih protjeramo iz svoje zemlje!" Ilustracija Za podizanje standarda Poljska će dobiti 137 milijardi eura od EU-a: "To je hrpa novca, dobro ćemo ga iskoristiti"

Poljaci su nakon istrage objavili da su u lijesovima pronađeni dijelovi različitih tijela. Odnosno da je u 12 od 24 ekshumirana lijesa bilo dijelova tijela koji ne pripadaju osobama za koje se navelo da su u lijesu. Jedan od njih je i lijes za u kojem su bili posmrtni ostaci poginulog predsjednika Lecha Kaczynskog, a u njemu su se također nalazili dijelovi tijela koji su pripadali drugim osobama.

Poljske vlasti navode da je istragom ustvrđeno da je primjerice u lijesu nadbiskupa Mirona Chodakowskog bio gornji dio njegova tijela, a donji dio generala Tadeusza Ploskog.

Poljska Vlada rekla je da su planirane 83 ekshumacije, koje su počele nakon što su ustanovljene pogreške u forenzičkim dokumentima koji su s tijelima poslani iz Rusije. Ekshumacije će biti dovršene do travnja sljedeće godine.

''Nalazi pokazuju da je rusko djelovanje u ovom slučaju pokazalo traljavost u najboljem slučaju, a u najgorem lošu volju'', smatra Magdalena Merta, udovica ministra kulture Tomasza Merta. Novu istragu koju je naredila poljska Vlada vodi brat blizanac poginulog predsjednika Jaroslav Kaczynski, javlja Fox News.

Podsjetimo, poljski dužnosnici 2010. su poginuli kada se avion u vremenskim uvjetima magle srušio na području zapadne Rusije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene