Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršili zakon

Zbog OVOGA je policija ZAUSTAVILA seljake...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjska policija postupala je prema seljacima u traktorskoj koloni na državnoj cesti D7, sukladno policijskim ovlastima, vlastitoj sigurnosnoj procjeni i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, propćili su iz PU osječko-baranjske.

Naime, baranjske seljake-prosvjednike koji su se oko podneva traktorima uputili prema Zagrebu, na zapadnoj osječkoj obilaznici, neposredno prije mosta preko Drave, zaustavilo je nekoliko policijskih vozila.

Policija u priopćenju navodi kako vozači traktora nisu poštivali nekoliko odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, primjerice, 'da vozilo mora biti na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače' te kako 'vozilo ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo, da bitno usporava prometni tok ili ugrožava druge sudionike u prometu'.

Policija također navodi kako je 'vozač vozila koje se kreće sporije nego vozila koja se kreću neposredno iza njega, dužan pomaknuti svoje vozilo što više udesno, a ako to nije dovoljno, čim to bude moguće zaustaviti svoje vozilo na prikladnom mjestu da bi propustio brža vozila'.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Neobični uvjeti Banožić je policiji dao iskaz u posebnim uvjetima? Djelatnici nisu smjeli iz ureda, zabranili korištenje lifta Ivan Brozović Drama na rijeci Dramatična akcija spašavanja migranata iz Kupe: "Intervencija je bila dosta zahtjevna zbog visokog vodostaja rijeke i niske temperature"'S obzirom na navedeno, te ostvarivanjem zakonskih uvjeta, Policijska uprava može zabraniti promet ili odrediti posebno ograničenje prometa na određenim cestama i dijelovima cesta, za vrijeme dok postoje razlozi zbog kojih se poduzimaju te mjere. Zbog navedenog, promet opisanom dionicom ceste bio je zatvoren u vremenu od 12,22 sati do 15,45 sati te se odvijao obilazno kroz grad Osijek', navode iz osječko-baranjske PU.

>> Seljaci se povukli natrag na punktove: Dali Milanoviću novi ultimatum

Inače, baranjski seljaci-prosvjednici koji su se oko podneva traktorima uputili prema Zagrebu, a koje je policija ubrzo zaustavila na zapadnoj osječkoj obilaznici, oko 16 sati traktorima su se vratili u Baranju. Predsjednik Udruge 'Baranjska brazda' Petar Pranjić izjavio je da takvu odluku ne smatra porazom niti sramotom za seljake-prosvjednike, već sramotom za Vladu, budući da, kako je kazao, poljoprivrednicima nije bilo omogućeno da se registriranim traktorima voze po cestama po kojima je to dopušteno. Najavio je kako ovo nije završetak izražavanja nezadovoljstva seljaka.  (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene