Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U koprivničkoj policiji su za Dnevnik.hr potvrdili da su započeli s izvidima u istrazi oko afere Podravka-SMS.


Glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dragutin Laljek je rekao da su počeli postupati prema zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva, ali zbog istrage nije mogao precizirati koje su konkretno radnje pokrenute.

>> Marinac dao ostavku zbog afere Podravka-SMS

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nisu primijetili nestanak 65 milijuna? Smiješno' Slika nije dostupna Marinac dao ostavku zbog afere Podravka-SMS

Podsjetimo, jučer je Darko Marinac dao ostakvu na jesto predsjednika Nadzornog odbora Podravke na burnoj sjednici NO-a. Istodobno, Županijsko državno odvjetništvoje zatražilo od Policijske uprave Koprivničko-križevačke, Odjela kriminalističke policije, provjeru navoda i utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje bi ukazivale na eventualno počinjenje kaznenog djela u slučaju davanja kredita splitskom SMS-u.

Zbog kredita u iznosu od 65 milijuna kuna koji je 2007. godine dala splitskoj tvrtki SMS u vlasništvu Srđana Mladinića, koprivnička se Podravka našla u velikim teškoćama, objavili su mediji u subotu. SMS je dobio od Podravke taj novac u dvije tranše kredita - prvu od 45 milijuna kuna na proljeće 2007., a drugu najesen iste godine od 20 milijuna kuna, uz kamatu od 5,5 posto i uz odgodu početka vraćanja kredita od dvije godine. Problemi su počeli proljetos, kada je izostao povrat prve tranše kredita, a SMS je zatražio odgodu plaćanja. U ljeto su počeli problemi i s isporukom SMS-ove robe Podravki, što je u kolovozu potpuno stalo.