Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državno odvjetništvo zatražilo istragu

Marinac dao ostavku zbog afere Podravka-SMS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Marinac, bivši predsjednik Podravkine uprave, večeras je, kako se i očekivalo, odstupio s dužnosti predsjednika Nadzornog odbora te prehrambene kompanije jer se doznalo da je odobrio sumnjivi kredit od 65 milijuna kuna splitskome SMS-u.

Marinac je ostavku dao na burnoj sjednici Nadzornog odbora. Istodobno, Županijsko državno odvjetništvo danas je zatražilo od Policijske uprave Koprivničko-križevačke, Odjela kriminalističke policije, provjeru navoda i utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje bi ukazivale na eventualno počinjenje kaznenog djela u slučaju davanja kredita splitskom SMS-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Može ostati bez svega Pripisivanje imovine na rodbinu Marincu neće pomoći Slika nije dostupna Podravka prcijenila vrijednost SMS-a 'Kredit' SMS-u iznosio čak 165 milijuna kuna?

>> Marinac odlazi iz Podravke zbog afere SMS?

Zbog kredita u iznosu od 65 milijuna kuna koji je 2007. godine dala splitskoj tvrtki SMS u vlasništvu Srđana Mladinića, koprivnička se Podravka našla u velikim teškoćama, objavili su mediji u subotu. SMS je dobio od Podravke taj novac u dvije tranše kredita - prvu od 45 milijuna kuna na proljeće 2007., a drugu najesen iste godine od 20 milijuna kuna, uz kamatu od 5,5 posto i uz odgodu početka vraćanja kredita od dvije godine. Problemi su počeli proljetos, kada je izostao povrat prve tranše kredita, a SMS je zatražio odgodu plaćanja. U ljeto su počeli problemi i s isporukom SMS-ove robe Podravki, što je u kolovozu potpuno stalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene