Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebačka policija traga za 45-godišnjakinjom osumnjičenom da je od jedne zagrebačke tvrtke primila predujam od 126.490 kuna za isporuku robe koju njezina blokirana tvrtka nije isporučila.


Policija je precizirala da je 45-godišnjakinja kao direktorica jedne zagrebačke tvrtke 7. listopada 2019. dogovorila s oštećenim trgovačkim društvom iz Zagreba isporuku stolaca i kolica za slaganje stolaca iako je račun njezine tvrtke bio blokiran i nije imao mogućnost nastaviti poslovanje.

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Donosimo izlazne ankete nakon lokalnih izbora Josip Mataija - 1 Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio detalje strašne nesreće u kojoj je poginulo dijete te poručio: "Nesreće su se dogodile zbog teških prekršaja"

Kako bi odgovorne osobe oštećene tvrtke održavala u zabludi da će isporučiti robu, osumnjičena je 19. prosinca 2019. izdala zadužnicu u ime svoje tvrtke i u svoje ime kao jamac platitelj.

Budući da njezina tvrtka nije isporučila robu niti je vratila primljeni predujam, oštećena tvrtka temeljem zadužnice pokrenula je prisilnu naplatu potraživanja, pri čemu je samo djelomično uspjela naplatiti 7400 kuna jer na računu tvrtke osumnjičene nije bilo dovoljno novca.

Za osumnjičenom 45-godišnjakinjom, koja je trenutačno nedostupna, intenzivno se traga te je protiv nje podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.