Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vršnjaško nasilje

Što se to događa u Dugom Selu? Policija potvrdila novi incident u istoj školi

Aktualno Galerija Policija Policija Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikolina Grubišić Požar Galerija 1/2 >>
Policija je završila kriminalističko istraživanje nakon slučaja vršnjačkog nasilja u školi u Dugom Selu. Trojica maloljetnih nasilnika su privedena, no policija je izvijestila i o novim slučajevima u istoj školi.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela "Sudjelovanje u tučnjavi" te je predstavila rezultate provedbe "preventivno-represivnih aktivnosti radi sprječavanja rizičnih i neprihvatljivih ponašanja mladih".

Kristijan Suša, voditelj Službe temeljne policije u Policijskoj upravi zagrebačkoj, kazao je kako su od rujna poduzeli niz mjera s ciljem sprječavanja neprihvatljivog ponašanja. "Legitimirano je više od 300 maloljetnika, njih devet je zatečeno u prekršaju protivno zakonu o zaštiti maloljetnika", izvijestio je voditelj Službe temeljne policije.

Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji, govorila je o trojici privedenih maloljetnika te je objasnila kako ni oni ni žrtva nisu povezani sa sličnim slučajem iz kolovoza koji se dogodio u istom mjestu te je naglasila da je vrlo loša praksa da se stigmatiziraju učenici jedne škole jer se toj školi i tim učenicima daje predznak da su nasilnici.

Napomenula je i da se o svakom događaju obavještavaju nadležno općinsko državno odvjetništvo za mladež u Zagrebu i Centar za socijalnu skrb "kako bi centar mogao poduzeti sve pravne mjere radi zaštite takve djece".    

Na pitanje zašto im je toliko dugo trebalo da riješe slučaj koji se dogodio 8. listopada, Grubišić Požar odgovorila je: "Uzmite u obzir da se radi o maloljetnim počiniteljima i maloljetnim žrtvama i istraživanja su jako kompleksna. Počinitelji su bili maskirani, a odmah po zaprimanju dojave smo krenuli u intervenciju i učinili sve kako bismo bili sigurni da je upravo ta osoba ona koja je počinila to kazneno djelo." Dodala je i da uhićeni nisu od ranije evidentirani u policiji.

I jučer novi slučaj vršnjačkog nasilja!

Grubišić Požar potvrdila je da se tijekom jučerašnjeg dana dogodio još jedan sličan slučaj, također ispred te osnovne škole.

"Jedna maloljetna osoba je u prisustvu svog roditelja pristupila u policijsku postaju, a odmah nakon toga su pristupile još tri maloljetne osobe zajedno sa svojim roditeljima kao sudionici tog događaja", rekla je i dodala da je kriminalističko istraživanje u tijeku te da u svemu surađuju sa školom i lokalnom zajednicom.

"Ne radi se o istim osobama ni iz kolovoza ni iz listopada. Mogu vam potvrditi da se radi o učenicima osnovne i srednje škole, a sve ostale informacije vam ne mogu dati", kazala je Grubišić Požar.      

Otac objavio priču 

Slučaj vršnjačkog nasilja u Dugom Selu uznemirio je javnost, a otkriven je tek nakon što je otac pretučenog dječaka objavio kako su njegova sina napala trojica dok je sjedio ispred Osnovne škole Ivan Benković.

"Cipelarili su ga dok je sjedio na stepenicama ispred škole, a drugi su držali stražu i snimali mobitelom", napisao je otac na društvenim mrežama.

Nakon njegove objave javilo se još roditelja iz Dugog Sela, koji su kazali da problem vršnjačkog nasilja u ovom gradu postoji već neko vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija NEDOPUSTIVO PONAŠANJE Raste li trend vršnjačkog nasilja? Oglasila se policija o pretučenom dječaku iz Dugog Sela, otkrili koliko su imali ovakvih slučajeva

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje, ilustracija Vršnjačko nasilje Pretučeni dječak iz Dugog Sela ima frakturu čeljusti? Njegov otac: "Bolje je to primio nego njegova majka i ja. On nas tješi"

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene