Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drava International

Policija otkrila za što sve terete vlasnika osječke tvrtke za preradu plastike u kojoj je izbio požar

Aktualno Galerija Privođenje za požar u tvornici - 1 Privođenje za požar u tvornici - 1 Foto: Vlado Kos / CROPIX Zvonko Bede, vlasnik tvrtke Drava International Zvonko Bede, vlasnik tvrtke Drava International Foto: Davor Javorovic / PIXSELL Zvonko Bede Zvonko Bede Foto: Vlado Kos/Cropix Privođenje za požar u tvornici - 3 Privođenje za požar u tvornici - 3 Foto: Vlado Kos / CROPIX +1 Privođenje za požar u tvornici - 2 Galerija 1/6 >>
U tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe, objavila je policija vezano za istragu o požaru u tvrtki "Drava International". Zvonko Bede, vlasnik tvrtke Drava International iz Osijeka, u kojoj je prije nekoliko mjeseci bio ogroman požar, u srijedu je odveden na ispitivanje u policijsku postaju. Sada je policija objavila za što se sve tereti. Bede je danas priveden u općinsko Državno odvjetništvo.

Policija je objavila detalje istrage vezano za istragu o požaru u tvrtki "Drava International". U srijedu su tri osobe, koje policija dovodi u vezu s prošlogodišnjim požarom plastike u tvrtki "Drava International", među kojima je i vlasnik tvrtke Zvonko Bede, ispitani u policiji.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, koje se dovode u vezu s požarom u tvornici za preradu plastike od 4. listopada 2023. godine, navodi PU osječko-baranjska u priopćenju. Prenosimo ga u cijelosti: 

"Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave osječko-baranjske utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 71-godišnjak iz Osijeka, pravna osoba koja obavlja djelatnost gospodarenja otpadom, i 47-godišnjak iz Osijeka počinili kazneno djelo Teška kaznena djela protiv okoliša u vezi kaznenog djela Ugrožavanje okoliša otpadom, na način da su kao odgovorne osobe u pravnoj osobi, protivno odredbama odlagali, skupljali, uvozili i prevozili otpad i s njim uopće gospodarili i postupali na način koji može trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću zraka, tla, podzemlja i zdravlje ljudi, pri čemu se promijene prouzročene onečišćenjem ne mogu dulje vrijeme otkloniti i nastala je velika nesreća u vidu požara otpadne plastike.

Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 71-godišnjak, pravna osoba koja obavlja djelatnost gospodarenjem otpada i 47-godišnjak počinili kazneno djelo Ugrožavanje okoliša postrojenjem, na način da su svjesno pristajući na moguće posljedice upravljali postrojenjima u kojima se koriste opasne tvari ili odvijaju opasni postupci bez ikakvih normativnih podloga, a koje izvan postrojenja mogu trajnije i u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću zraka, tla, vode i podzemlja, obitavalište životinja te ljudski život i zdravlje.

Uz navedeno utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 71-godišnjak, pravna osoba koja obavlja djelatnost gospodarenja otpadom i 46-godišnjak iz okolice Osijeka počinili kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, na način da kao odgovorne osobe u pravnoj osobi nisu postavili propisane naprave za zaštitu od požara, nisu ih održavali u ispravnom stanju i nisu ih pokrenuli kod izbijanja požara čime su doveli u opasnost život i tijelo ljudi i imovinu većeg opsega.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske", navodi policija u priopćenju. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene