Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USRED SEZONE

Policija otkrila kako je došlo do zagađenja vode u Vodicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv muškarca kojeg se sumnjiči za zagašenje pitke vode fekalijama u Vodicama.

Policija je dovršila istragu nad 37-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je odgovoran za onečišćenje pitke vode u Vodicama.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Ilustracija rezultati ispitivanja Zamućen je izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Istraga je utvrdila kako je osumnjičeni kao investitor i vlasnik zgrade u Vodicama, u Prvićjoj ulici tijekom 2016. godine naručio kopanje bušotine za vodu u dvorištu  zgrade, te je iza vodnog mjerila spojio podzemnu vodu na vodoopskrbni sustav zgrade.

"Utvrđeno je da je pumpa koja podzemnu vodu tlači u sustav podešena na tlak od 4 bara, što je puno više od tlaka u vodovodnim cijevima, pa je došlo do povrata te vode u obrnutom smjeru. Dakle, podzemna je voda ušla u gradski vodoopskrbni sustav jer se zbog razlika u tlaku probila u suprotnom smjeru kroz vodomjer zgrade, na koji način je osumnjičeni protivno propisima u znatnoj mjeri ugrozio kakvoću vode, odnosno zdravlje ljudi na tom području. Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava", poručuju iz PU Šibensko-kninske.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene