Zaplijenjeno je 46 kilograma i 380 grama droge marihuane u vrijednosti od oko 700 tisuća kuna.


Na graničnom prijelazu Klek na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine u zadnjih sedam dana zaplijenjeno 46 kilograma i 380 grama droge marihuane u vrijednosti od oko 700 tisuća kuna, što bi u uličnoj prodaji naraslo na oko 2,3 milijuna kuna, izvijestili su danas na konferenciji za novinare predstavnici dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Na konferenciji za novinare govorili su voditelj službe kriminalističke policije Đuro Đurković, načelnika Postaje granične policije Metković Zoran Pulić, te glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero.

Droga je pronađena u prerađenim prtljažnicima dvaju osobnih vozila. Prva zapljena bila je 10. studenog kada je u automobilu "mercedes" kojim je upravljao 38-godišnji Albanac proneđeno 58 paketa marihuane ukupne težine 31 kilogram i 420 grama. U četvrtka, 14. studenoga na istom graničnom prijelazu u automobilu "bmw", kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Makedonije, tijekom granične kontrole pronađeni su paketi s ukpno 14 kilograma 959 grama marihuane.

Obojici krijumčara određen je istražni pritovor.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane je oko 700 tisuća kuna, a u uličnoj prodaji na području Hrvatske vrijednost bi se popela na oko 2.300.000 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare. (Hina)

Vezani članci Uhićeni krijumčari droge U velikoj akciji pali krijumčari: Drogu nabavljali u Albaniji i BiH da bi je preprodavali u Hrvatskoj. Pogledajte što su im sve pronašli Slika nije dostupna Na granici u Slavonskom Brodu zaplijenjeno 19 kilograma marihuane

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook