Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijune kuna kazni klubu

Policija: Možemo samo raspravljati je li represija trebala biti veća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i dalje traga za maksimirskim huliganima. Iza njih je demolirani stadion, ali i ono najgore promijenjen je život jednog policajca. Huligani su mu izbili oko, a oštećen mu je i sluh. Njemu više ništa i nitko ne može pomoći pa ni Banski dvori i premijerka Kosor koji najavljuju stroži zakon i veće ovlasti policije.

Zabranjene baklje ponovno su bile okidač za nerede. U nogometnom klubu Dinamo priznaju da tu bitku s navijačima definitivno gube, a do sada ih je stajala milijune kuna kazni. 'Mi pokušavamo s naše strane učiniti maksimum pa očigledno da je netko u toj svojoj namjeri da ta sredstva unosi dalje na stadion uspješniji,' rekao je Zoran Cvrk, Dinamov i HNS-ov povjerenik za sigurnost. 

Uspješno nije bilo ni 300-tinjak zaštitara koji vrše pregled gledatelja. Nakon krvavog derbija tvrde angažira ih se premalo s obzirom na stanje u kojem se nalazi Dinamov stadion. 'Stadion troši gomilu ljudi na nefunkcionalnim mjestima koja inače ne bi trebala biti u redovnome stanju redarska,' rekao je Ante Perčin iz Sokol Marića. 'Ovaj stadion je u nekoj vrsti nikada dovršene izgradnje i da ova infrastruktura, broj ulaza, način pregleda ne podržava sve ono što bi trebalo za jedan stadion čiji je kapacitet preko 30 tisuća sjedećih mjesta,' dodao je Cvrk.

>> 'Strože mjere neće ništa promijeniti jer se niti ove ne primjenjuju'



Posipanje pepelom ne pomaže kao ni blagonaklonost zakonodavstva prema klubovima, koji su ponovno zatražili odogodu primjene strožih tehničkih uvjeta poput ulaznica na ime, podjele u sektore i slično. Što se tiče krvavog derbija u svoje postupke policija ne sumnja.

'Eventualno možemo raspravljati o tome da li je količina represije trebala biti veća nego što je bila,' rekao je Krunoslav Borovec iz MUP-a. I napadač koji je nažalost ovom prilikom ranjen će biti kazneno prijavljen zbog napada na policiju. Je li trebalo izdvajati izgrednike iz gomile na tribini ne sumnjaju ni zaštitari. Bio je klasični napad na redara, policija je asistirala samo kao asistencija samim redarima. Predstavnici navijačkih skupina Dinama ipak razmišljaju o tužbama protiv policije, a o svojem viđenju krvavog derbija javnost će obavijestiti sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene