Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBAVLJEN OČEVID

Utvrđen uzrok požara u Novom Zagrebu: Policija objavila detalje

Snažna eksplozija odjeknula je u subotu ujutro u Trnskom u Novom Zagrebu. Smrtno je stradao 72-godišnjak, a dvjema je osobama pružena liječnička pomoć zbog udisanja dima.

U zagrebačkoj ulici Trnsko u Novom Zagrebu u subotu ujutro je u obiteljskom stanu izbio požar od čijih je posljedica smrtno stradao 72-godišnjak, dok je još dvjema osobama pružena liječnička pomoć zbog udisanja dima. 

Jedan od susjeda koji je bio na mjestu događaja kazao je: "Kao da je nešto puklo. Kao eksplozija je izgledalo“, kazao a slično je rekla i susjeda Slavica. "Kao da je bomba pala, nešto tako je bilo i onda sam otvorila prozore i namirisala neke odvratne mirise".

Jedan od susjeda ispričao je da kad su on i ostali sustanari došli do dolje, dim se već toliko proširio da nitko nije ni mogao izaći van. Susjedi su, prepričava, nazvali vatrogasce koji su došli za nekoliko minuta, uletjeli unutra i počeli gasiti.

"Nije se stiglo reagirati. Nisu se ni susjedi mogli spustiti dolje jer je bio kaos. Bio je dim, nitko se nije mogao spustiti, svi su bili u panici", kazao je.

Marko Adamčić, voditelj vatrogasne smjene pojašnjava da su uspjeli požar uhvatiti na vrijeme da ne počne preskakati po katovima, ali je u stanu gdje se požar dogodio, dodaje, šteta praktički stopostotna.

Policija obavila očevid

Zagrebačka je policija u suradnji s protupožarnim inspektorom napravila očevid te je utvrđeno da je požar najvjerojatnije izbio iz metalnog kućišta za lampaše ili svijeće

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POGINUO MUŠKARAC Očevidac o tragediji u Trnskom: "Susjedi koji imaju psa su prvi osjetili dim. Našli smo u kojem je stanu, ali imao je protuprovalna vrata"

Pročitajte i ovo Eksplozija u Trnskom Jedna osoba spašena VIDEO/FOTO Užas u Novom Zagrebu: Eksplozija probudila stanovnike Trnskog, poginula jedna osoba. Policija objavila detalje

Također, iako se na mjestu događaja čuo zvuk koji je upućivao na sumnju o mogućoj eksploziji plinske boce, očevidom je utvrđeno kako to nije bio slučaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene