Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dozivali upomoć

Nova akcija spašavanja migranata: Ostali na povišenom djelu kojeg je okružila voda

Samo dva dana nakon uspješne akcije spašavanja migranata iz Save, scenariji se ponovio - policajci Postaje granične policije Stara Gradiška su na poplavljenom djelu u blizini Gornjeg Varoša, nastalom zbog izlijevanja i velikog vodostaja rijeke, spasili 21 migranta.

Samo dva dana nakon što su policajci spasili migrante iz Save, scenarij se ponovio. Ovoga puta na području Stare Gradiške u blizini Gornjeg Varoša spašen je 21 migrant.

Pročitajte i ovo Ilustracija sve za novac Podignuta optužnica protiv zatvorskog čuvara: Dilao mobitele, steroide, SIM kartice

Migranti su u utorak ostali na povišenom kopnenom djelu, koji je okružila voda, te su dozivali upomoć. Policajci su ih službenim plovilom prevezli na kopno, zatim u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć i hranu, a Crveni križ je osigurao suhu odjeću.

Utvrđeno je da su, i ovaj put, migranti ilegalno prešli državnu granicu te se prema njima postupa sukladno odredbama Zakona o strancima.

Pročitajte i ovo Ilustracija ovo morate znati Korištenje pirotehnike: Pažljivo proučite datume ako ne želite zaraditi kaznu

Prethodno je u nedjelju u jutarnjim satima, također na poplavljenom dijelu kod Gornjeg Varoša, policija zatekla 20 stranih državljana, koji su ostali zatočeni na povišenom kopnenom djelu, te ih je spasila.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene