Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitani svi svjedoci

Lički policajci osumnjičeni za silovanje pušteni na slobodu, žrtva u šoku: "U velikom sam strahu. Da su mi barem javili da izlaze"

Policajci osumnjičeni za silovanje - 5
Policajci osumnjičeni za silovanje - 5 Mario Pusic/Cropix
Aktualno Galerija Policajci osumnjičeni za silovanje - 1 Policajci osumnjičeni za silovanje - 1 Foto: Mario Pusic/Cropix Policajci osumnjičeni za silovanje - 2 Policajci osumnjičeni za silovanje - 2 Foto: Mario Pusic/Cropix Policajci osumnjičeni za silovanje - 3 Policajci osumnjičeni za silovanje - 3 Foto: Mario Pusic/Cropix Policajci osumnjičeni za silovanje - 4 Policajci osumnjičeni za silovanje - 4 Foto: Mario Pusic/Cropix +1 Policajci osumnjičeni za silovanje - 5 Galerija 1/6 >>
Dvojica ličkih policajaca osumnjičena da su silovala 33-godišnju puštena su na slobodu nakon što su ispitani svi svjedoci i žrtva.

Dvojica ličkih policajaca osumnjičena da su silovala 33-godišnju ženu puštena su iz istražnog zatvora nakon što su u postupku ispitani svi svjedoci i žrtva, zbog čega više nema razloga za njihovo zadržavanje.

Međutim, nitko nije obavijestio žrtvu da su oni sada na slobodi, nego je to doznala njezina majka u neslužbenom razgovoru nakon što su oni već pušteni. Rečeno joj je, ispričala je za Jutarnji list, da će dobiti službeni dopis.

"Mjere opreza im nisu određene kao zamjena za istražni zatvor jer su razlozi zbog kojih je istražni zatvor bio određen (opasnost od utjecaja na svjedoke) prestali postojati. Državno odvjetništvo nije zatražilo zamjenu istražnog zatvora za mjere opreza", potvrdio je sudac Leon Kovačić, glasnogovornik Županijskog suda u Karlovcu.

Pročitajte i ovo Reakcija Filipa Zavadlava na snimku poruke koju je poslao djevojci Nastavljeno suđenje VIDEO/FOTO ''Marija, neće ovo biti dobro!'': Na suđenju Zavadlavu puštena snimka koju je poslao djevojci uoči ubojstva, pogledajte njegovu reakciju

Sve je prilično uznemirilo žrtvu koja je prijavila kazneno djelo, a sada se osjeća kao da se postupak vodi protiv nje.

"U velikom sam strahu i stresu, zatražila sam psihološku pomoć. Nikako se nisam osjećala dobro kada su bili u zatvoru, pa zamislite kako se osjećam sada kada znam da su na slobodi sa spoznajom da mi mogu prići na ulici svakoga trenutka. Ne znam kako je ovako nešto uopće moguće, jako sam prestrašena i razočarana, ne znam što mogu učiniti. Da su mi barem javili da izlaze", rekla je 33-godišnjakinja.

Pročitajte i ovo Denis Buntić mora se javiti svaki dan FOTO Pogledajte ležernog Buntića kako izlazi iz policijske postaje: Supruzi Klari ne smije prilaziti na manje od 100 metara

Podsjetimo, u vrijeme počinjenja kaznenog djela jedan od policajaca je bio u službi, a drugi nije. Nije bilo službenog postupanja prema ženi, već je žrtvu jedan od njih, kojega je poznavala, pozvao na druženje, koje je na kraju završilo prijavom silovanja. Obojica su udaljeni s posla, a suspenzija je na snazi i nakon njihova puštanja iz istražnog zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene