Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ina, MOL, Podravka, OTP banka

Polančec i Sanader: Ne znamo ništa u vezi Podravke i OTP banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanader i Polančec demantirali su danas pisanje medija.

Bivši premijer i bivši potpredsjednik vlade Damir danas su odbacili svaku povezanost s poslovima u vezi Podravke, OTP banke, Ine i MOL-a. Bivši premijer priopćio je danas kako nema nikakve veze s bilo kakvim poslovima u vezi s Podravkom, OTP bankom, MOL-om i Inom. 'Nisam u vezi s tim sudjelovao ni u kakvim razgovorima niti sam za takve moguće razgovore znao. Riječ je o prljavoj insinuaciji koju odlučno odbacujem', stoji u Sanaderovom kratkom priopćenju. U dijelu medija danas je objavljeno da postoji povezanost pregovora hrvatske vlade i MOL-a s pregovorima OTP banke i Podravke. Kaže se da je MOL u OTP banku deponirao 34 milijun eura za provedbu operacije Spice, tj. za navodni pokušaj Podravkinih menadžera preuzimanja tvrtke te da jamstvo nisu bile samo dionice Podravke nego i Ine. Također je objavljeno da se u studenome 2009. u Budimpešti održao sastanak na kojemu su bivši premijer Sanader i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec navodno razgovarali s čelnicima MOL-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bojao se neprijateljskog preuzimanja Tajni izvještaj: Mađari razotkrili ulogu Polančeca? Slika nije dostupna 'Ne znam ništa' Polančec: Ne znam ništa o ugovorima OTP banke i Podravke

I Polančec odbacio tvrdnje o povezanosti pregovora vlade i Mola s Podravkom i OTP bankom

Damir Polančec, bivši potpredsjednik vlade, danas je još ranije od Sanadera reagirajući na tekstove u dijelu medija izjavio kako mu nije poznat sadržaj ugovora između OTP banke i Podravke, da nije upoznat s odnosima MOL-a i te banke te je u potpunosti odbacio tvrdnje o povezanosti pregovora hrvatske vlade i MOL-a s pregovorima OTP banke i Podravke. U vezi s tim u medijima se povezuje Polančeca protiv kojeg USKOK vodi istragu zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja.

>> Polančec: Ne znam ništa o ugovorima OTP banke i Podravke

'Ugovore nikad nisam vidio'

U izjavi za javnost Polančec ističe da mu sadržaj ugovora sklopljenih između OTP banke i Podravke nije poznat, jer ih, kaže, 'naprosto nikada nisam vidio, niti sam sudjelovao u njihovom nastajanju'. 'Nije mi jasan razlog njihovog neobjavljivanja i doista mislim da bi ih zbog sveg što se uz njih veže - najbolje bilo objaviti', poručio je. 'Kako se više puta u raznim medijima spominjalo da sam prije nekoliko mjeseci boravio u uredima OTP banke u Mađarskoj - moram napomenuti da: ne samo da nisam nedavno bio u uredima OTP banke u Mađarskoj, već nikada nisam bio ni na kakvim sastancima u OTP banci ni u jednoj zemlji, te ne poznajem ni jednog menadžera te banke, niti sam ikada s bilo kojim menadžerom te banke na bilo kojoj adresi imao bilo kakav sastanak', navodi Polančec. Odbacio je i tvrdnje da je zajedno s bivšim predsjednikom vlade Sanaderom nedavno boravio u MOLu. 'Posljednjih mjeseci uopće nisam u kontaktu sa Sanaderom, nakon mojeg odlaska iz vlade nemam nikakve kontakte s MOL-om', kaže Polančec i još jednom ističe da 'nije upoznat s odnosima MOL-a i OTP banke, ni u kontekstu ugovora Podravke i OTP-a ni u bilo kojem drugom kontekstu'.

'Vitalni interesi RH zaštićeni'

'Kako se tvrdi da su pregovori oko odnosa hrvatske vlade i MOL-a tekli paralelno s pregovorima OTP banke i Podravke te da su međusobno povezani - to u potpunosti odbacujem', naglasio je Polančec. U dužem priopćenju detaljno je podsjetio na kronologiju privatizacije Ine, od 2003. kada je koalicijska vlada prodala 25 posto plus 1 dionicu dakle, istaknuo je, manjinski kontrolni paket mađarskoj naftnoj kompaniji MOL. 'Hrvatska vlada od 2004. na ovamo nije MOL-u prodala niti jednu dionicu Ine', naglašava Polančec. Ocjenjuje da su u pregovorima koji su slijedili s MOL-om zaštićeni vitalni interesi Republike Hrvatske te ih smatra povoljnim za Hrvatsku i odbacuje sve insinuacije o bilo kakvom pogodovanju MOL-u. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene