Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pola milijuna blogova na Blog.hr-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svega mjesec dana prije četvrtog rođendana Blog.hr-a, u nedjelju, 13. travnja u 14:18 sati, na najvećem hrvatskom blogerskom servisu otvoren je jubilarni 500-tisućiti blog! Impresivan rast hrvatske blogosfere te omjer broja kreiranih blogova i stanovnika, pokazao se internetskim fenomenom ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu.

Prema Gemiusu, Blog.hr je po posjećenosti zauzeo 3. mjesto na ljestivici najposjećenijih hrvatskih siteova! Unatoč tome što je penetracija blogova u Hrvatskoj samo uz pomoć Blog.hr-a dosegla čak 35% na 1,7 milijuna korisnika Interneta u Hrvatskoj, broj dnevno kreiranih blogova na ovom servisu ne pokazuje još niti znakove stagnacije, dapače, u stalnom je porastu iako je penetracija veća nego u mnogim razvijenijim zemljama s dužim blogerskim stažom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukoričena Tessa K. 'Samosanacije': Prva knjiga blogerice Suzane Matić Slika nije dostupna Neslućena ljepota Nevjerojatna ljepota mistične Zmajeve špilje

>> Kliknite ovdje i doznajte tko je otvorio 500.000-ti blog!

Još uvijek mlada hrvatska blogosfera unatoč tome što će tek sada napuniti četvrti rođendan, prošle je godine doživjela svoju pravu renesansu te je napokon prihvaćena u svim slojevima društva. 

Snagu Blog.hr-a potvrdila je Nova TV koja je sklopila kupoprodajni ugovor s tvrtkom Internet dnevnik i tako postala većinski vlasnik Blog.hr-a, najvećeg hrvatskog blog servisa.

Prošle godine blog kao medij prvi se put masovno koristio za promociju u političkim kampanjama od strane političara, mnoge medijske i političke afere razotkrili su i pokrenuli upravo obični blogeri, građani, ali mogli smo svjedočiti i prvom udarcu na slobodu izražavanja na blogu od strane hrvatski vlasti.

Podsjetimo, sredinom listopada prošle godine policija je na Novoj TV, većinskom vlasniku Blog.hr-a, izvršila premetačinu zbog navodnog odavanja države tajne na blogu novinara Željka Peratovića. Ova afera negativno se odrazila na rad policije te su reagirale domaće i strane institucije upozoravajući da se radi o žestokom udaru na slobodu govora i izražavanja.

Među najvećim blog aferama u proteklih godinu dana spada i suspenzija jednog policajca jer je na Blog.hr-u vrijeđao vlast, zatim nevjerojatno otkriće blogera da su hakeri mjesecima čitali mailove na jednom od najvećih hrvatskim webmail servisa te štrajk glađu Čučićeve odvjetnice koje je putem bloga tražila povratak kćeri Ljubomira Čučića

U ovoj godini ostat će u pamćenju i "afera" koja je izazvala podijeljene reakcije javnosti kada je bračni par putem bloga zatražio surogat majku. Pristiglo je na tisuće negativnih, ali i na tisuće komentara podrške, dok je posljednja velika afera bila vezana uz ubojstvo mladića na Ribnjaku. Detalje o tom događaju upravo su otkrili blogeri jer je masovnoj tučnjavi svjedočilo čak nekoliko blogera.

Sve u svemu, možemo zaključiti da hrvatskoj blogosferi i Blog.hr-u koji je promijenio domaću medijsku scenu predstoji svjetla budućnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene