Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Predsjednik zadarskog suda danima izbivao s posla i vozikao se službenim automobilom: Lažno prijavio da je na službenom putu

Sud u Zadru
Sud u Zadru Foto: Luka Gerlanc/Cropix
USKOK je na temelju kaznene prijave sudaca Županijskog suda u Zadru donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Pokrenuta je istraga protiv predsjednika zadarskog općinskog suda zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, priopćio je USKOK.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik kao predsjednik Općinskog suda u Zadru od 5. do 17. siječnja 2022. u Zadru i drugim mjestima u Hrvatskoj protivno Pravilniku o načinu korištenja službenih automobila Općinskog suda u Zadru, kojim je propisano da predsjednik suda ima pravo koristiti službeno osobno vozilo 24 sata dnevno za potrebe obavljanja posla, službeni automobil koristio u privatne svrhe te potom navedeno prikrio neistinitim prikazivanjem svojih službenih obveza.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 2 Nepravomoćna presuda VIDEO Branimir Glavaš osuđen na sedam godina za ratni zločin, vulgarno se obrušio na suca: "Sramite se! Nabijem vas na ku*ac"

Sumnja se da je okrivljenik sastanak predsjednika više općinskih sudova koji je bio zakazan za 11. siječnja 2022. u Općinskom sudu u Novom Zagrebu iskoristio za višednevno izbivanje sa svog radnog mjesta odnosno da je sa službenim vozilom napustio Zadar 5. siječnja 2022. i do održavanja navedenog sastanka vozilo koristio isključivo za svoje osobne potrebe.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin špekulacije ne prestaju General SVR tvrdi da je Vladimir Putin umro u svojoj palači, oglasio se i Kremlj

Kako bi prikrio neopravdano izbivanje s radnog mjesta 7. i 10. siječnja 2022., u putni nalog 17. siječnja 2022. neistinito je unio da je u razdoblju od 5. do 12. siječnja 2022. bio na službenom putovanju te da je u tu svrhu koristio službeno vozilo.

Putni nalog i izvješće o rezultatima službenog putovanja okrivljenik je zatim predao djelatnicima Ureda predsjednika suda, koji su ga proslijedili u računovodstvo suda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene