Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokrenuta istraga o alkarskim konjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odjel za gospodarski kriminal splitsko-dalmatinske Policijske uprave vodi istragu zbog moguće zlouporabe pri nabavi konja za potrebe sinjskog Viteškog alkarskog društva.

Glasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj kaže da je obrada tih sumnji u tijeku te kad se završi ispitivanje cijelog slučaja, da će rezultati biti proslijeđeni državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio USKOK Detalji bizarnog slučaja iz Pule: Županijski tužitelj tražio prijatelja da mu poništi kaznu za parkiranje Štraparijada Štraparijada Upozorili na mučne prizore zlostavljanja konja zbog ilegalne zarade: "Imaju ožiljke i rane od udaraca, prestrašeni su, posrću od napora..."

Neslužbeno se doznaje da su neke osobe iz VAD-a bile na razgovoru u policiji povodom nabave osam konja za VAD još 2004.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić opovrgnuo je moguće malverzacije oko preprodaje konja. 'Siguran sam da nisu postojale nikakve malverzacije u vezi s konjima', rekao je predsjednik VAD-a Stipe Jukić dodajući da ne odbacuje mogućnost interne istrage ako se insinuacije pokažu točnima.

'Iako 2004. nisam bio na čelu VAD-a, smatram da će obavljeni izvidi o nabavi konja potvrditi da nijedan od naručenih konja nije nestao, niti da je kupovan po jeftinijoj, a prodavan po skupljoj cijeni', rekao je Jukić. 

Također je kazao da ima saznanja da policija istražuje po anonimnoj dojavi i da bi prije bilo riječ o narušenim međuljudskim odnosima u tadašnjem VAD-u nego o malverzaciji u kupovini i preprodaji konja.

Neslužbeno se doznaje da su konji kupovani u Mađarskoj, gdje se navodno konji mogu kupiti za nisku cijenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene