Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji u strahu zbog vinarije

Čak i bake stražare da zaštite djecu: Pijanci se pokraj škole u Matuljima skidaju i rade nered

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matuljski roditelji strahuju od beskućnika pijanaca koji se okupljaju ispred škole i dobacuju prostote osnovnoškolkama, skidaju se i rade nered pred djecom. Škola i policija pojačali su dežurstva.

Čak i bake stražare ispred matuljske osnovne škole. "Kćerka mi je rekla kad po unuka dolazim u školu, moram biti na vrijeme. Rekla je samo, neki beskućnici i to, svašta se dešava po tim Matuljima. A bilo je to mirno mjesto prije 30 godina kad su moja djeca išla u školu. Sad ne znam što je to", kaže nam jedna baka koja čeka unuka ispred škole.

Pročitajte i ovo Učenici isperd škole Vladislav Ribnikar Prijete im visoke kazne Potvrđena optužnica protiv roditelja ubojice iz Beograda, evo kolika im kazna prijeti Škola u Cavtatu na svečanoj sjednici Potpisan ugovor o financiranju nove zgrade osnovne škole u Cavtatu, Fuchs: "Mi smo svoje pokrili, osigurali smo novac"

Pokraj škole je vinarija, a pokraj vinarije su pijanci. "Oni su se najčešće obraćali ženskom spolu, bile cure, djevojke, djevojčice ili odrasle ženske osobe", kaže Astrid Massari, ravnateljica Osnovne škole Andrija Mohorovičić.

"Policija iz Opatije već je u više navrata intervenirala na tom području i prekršajno prijavila osobe koje su zatečene u konzumaciji alkohola na javnom mjestu", ističe Ankica Kolić iz PU primorsko-goranske.

Vlasnik vinarije odavno je riješio problem postavivši natpis na kojem piše: "Zabranjeno piti u vinariji i ispred vinarije".

Njegovo skupocjeno vino ti beskućnici ionako si ne bi mogli priuštiti, kaže. Cijena govori drugačije – 12 kuna bijelo, 13 kuna crno vino.

"Ja sam napravio tu čistu situaciju da ne dolaze ti ljudi kod mene. Ovdje okolo mogu kupiti jeftinije vino nego kod mene, oni su upravo te slabije platežne moći i kupuju na drugim mjestima. Ovdje se okupljaju i stvarno maltretiraju djecu", kaže Mato Pavlović, vlasnik spomenute vinarije.

"Ja sam im tisuću puta rekao da se ne smiju obraćati djeci. Međutim, to nije opasno, to narod smatra malo opasnijim. Ja ne smatram da su oni opasni za djecu jer su u pripitom stanju, raznježe se", pokušava pojasniti Pavlović.

A što ako onda jednom dođu trijezni?

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene