Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević zatražio je danas u Mlinima u Župi dubrovačkoj hitnu uspostavu gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV).


Matijašević je na konferenciji za novinare izvijestio o zaključcima Vijeća HUS-a koje traži hitnu uspostavu GSV-a kako bi se kroz to tijelo što kvalitetnije raspravila i usuglasila stajališta vezana uz interese radnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Matijašević: Neću na prosvjed, svježe su mi rane suludih etiketa 'kolega' Slika nije dostupna Devizna klauzula na Ustavnom sudu

Kazao je kako je potrebno zakonski riješiti odnos sindikata i poslodavaca, odnosno regulirati ulogu tzv. žutih sindikata koji su ponajprije u funkciji poslodavaca, a ne radnika.

>> Cijene goriva će skakati kao Blanka Vlašić

Matijašević je izrazio nezadovoljstvo što izgradnja Pelješkog mosta nije krenula u punom opsegu, te dodao kako nikakav novac ne smije biti prepreka njegovoj izgradnji jer je to, po njegovom mišljenju, investicija s trenutačnim povratom uloženog budući bi se veliki broj radnika angažirao na radovima, a i njegova izgradnja omogućila bi oporavak građevinarstva kao gospodarske grane.

Rekao je i kako se HUS protivi 'samoreklamerskim' istupima pojedinaca koji koriste brodogradnju kako bi dobili 'briselsku fotelju' te zatražio od Vlade da riješi prepisku s Bruxellesom, kako bi se skinule administrativne zabrane gradnje novih brodova. Predsjednik HUS-a pozdravio je odluku vlade o dokapitalizaciji Luke Ploče. (Hina)