Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odličan projekt

Pogledajte zašto se turisti u Umagu osjećaju sigurnije nego u vlastitoj zemlji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istru su stigli strani policajci kao ispomoć hrvatskim kolegama. Tijekom ljeta, talijanski, austrijski, slovenski i srpski policajci brinut će o sigurnosti na plažama. Turisti su i više nego zadovoljni.

Pomoć pri snalaženju, ophodnja, prevencija. Zadaće su to stranih policajaca koji će se ovog ljeta brinuti o sigurnosti na istarskim plažama. 'Ovo je jedno pozitivno iskustvo. Ljudi se osjećaju sigurnije, posebno moji sugrađani kad me vide u ophodnji. Moram priznati, odličan projekt', ističe talijanska policajka Patrizia Spadini.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Nasukani brod - 1 Mještani strahuju od onečišćenja Nastavak pomorske havarije u Istri: Ministarstvo je zabranilo približavanje nasukanom brodu

>> Ostojići: Hrvatska je sigurno turističko odredište

'Srećem svoje sugrađane tijekom dana i vjerujte mi, to su sve pozitivna iskustva. Popričamo, pomognem ako treba, sve odlično funkcionira', dodaje slovenski policajac Boštjan Panter. Njihovom prisutnošću na obalama diljem poluotoka zadovoljni su i turisti.

'Došli smo s djecom, prvi put smo u Umagu, fino se osjećamo, sigurnost je vidim na nivou', primijetio je i Mario, turist iz Austrije. 'Ovdje se osjećam sigurno! Sigurnije nego u svojoj zemlji', mišljenja je i Nizozemac Jon.

Projekt kojim se stanje sigurnosti tijekom turističke sezone digao na jedan viši nivo provodi se već sedmu godinu zaredom. 'Cilj nam je da turistička sezona bude što kvalitetnija, što sigurnija, jer Hrvatska jest lijepa destinacija, ali mora biti i sigurna destinacija', kaže Vlado Dominić, ravnatelj policije.

Rezultati su sjajni, a između policije i turista stvoreno je jedno novo povjerenje. 'Odlično surađujemo sa svim ljudima koje susrećemo. To je već poput prijateljstva. Oni znaju da smo mi tu i da smo im na raspolaganju, a to je jako važno', kaže policajka Patrizia.

Napredak su primijetili i domaći kontakt policajci. To je ujedno i najvažniji osjećaj kojeg želi imati svatko, posebno kada zbog odmora mijenja državu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene