Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa suzama u očima

Pogledajte trenutak u kojem je državni tajnik ostavkom iznenadio ministricu Murganić

Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Foto: Dnevnik.hr)
Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Video: Dnevnik.hr) Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Video: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Državni tajnik za demografiju Marin Strmota danas je podnio ostavku usred konferencije za medije i time šokirao svoju šeficu, ministricu Nadu Murganić.

Konferencija se održavala nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju, a kad je ministrica prepustila riječ državom tajniku, uslijedio je šok.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Fokus na obrazovanju Selak Raspudić predstavila Mostov program pa poručila: "Pojedini crkvenjaci agitiraju za političke opcije" Slika nije dostupna Ministrica Nada Murganić: ''Vlada ozbiljno razmišlja o demografskoj obnovi Hrvatske''

Nakon što je reporterka Nove TV Barbara Štrbac ustvrdila kako su sve danas iznesene „nove“ demografske mjere predstavljene još prije 3 mjeseca, Strmota je dao neočekivan odgovor.

"Točno. Slažem se s vama. Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i pol u Vladi kao mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i podnosim ostavku. Država izumire, ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država. Pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", rekao je Strmota, koji je time iznenadio i ministricu Nadu Murganić uz koju je davao izjavu.

Murganić je tako zbunjeno zastala te se potom kratko obratila novinarima.

Naravno da nisam znala za ostavku. To je možda nestrpljenje jednog mladog čovjeka i znanstvenika. Statistički podaci nisu povoljni, ali nepovoljna kretanja nisu nastala za vrijeme ove Vlade, ali zaista je pred nama pritisak javnosti da se učini više“, kazala je Murganić.

Podsjetimo, DZS je danas objavio kako je prema još uvijek neslužbenim podacima Državnog zavoda za statistiku, prošle godine rođeno najmanje djece u posljednjih 100 godina, svega 36.647. To je 890 beba manje nego lani.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene