Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je u pravu?

Pogledajte što su si tipkali Stipe Petrina i ministar Bauk na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaštitari su opet spriječili dolazak načelnika općine Primošten Stipe Petrine na sjednicu županijske skupštine. Već tri godine nema odgovora može li kao općinski načelnik, Petrina obnašati i dužnost vijećnika. Pa se putem Facebooka obratio čak i ministru uprave Arsenu Bauku.

Počelo je prije tri godine silom i oštrim intervencijama zaštitara. Stipe Petrina danas je opet pokušao prijeći širok zaštitarski zid i dokopati se stubišta koje vodi na skupštinu.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Stipe Petrina ROČIŠTE ODGOĐENO Stipe Petrina priveden na sud zbog uklanjanja telekomunikacijskih stupova u općini Primošten

Tko je suvišan pred stubištem, zaštitari ili Petrina?

'Ovo je divljaštvo. Ili s moje ili s njihove strane. Ja od početka pozivam na razum', kaže Petrina.

Zakon kaže da načelnik općine u isto vrijeme ne može biti županijski vijećnik, Ustav kaže da izabranome od strane naroda nitko ne može uskratiti vijećnički mandat. Facebook je zgodno mjesto za razgovor Stipe Petrine i ministra uprave Arsena Bauka.

Petrina je Bauku napisao: 'Molim da odgovor bude KONKRETAN, KONCIZAN I JASAN! Napominjem da sam s voditeljicama oba odjela razgovarao dva sata i da je utvrđeno da su svi moji navodi TOČNI!!! Molim da o ovom predmetu povedete računa, jer KRAĐA mandata dobivenog na izborima je čisti FAŠIZAM! Pozdrav, Stipe Petrina'.

Nakon sat vremena ministar Bauk je Petrini odgovorio: 'Poštovani, odgovor ćete dobiti tijekom ovog tjedna. Mislim da je tu sve jasno i po meni nedvojbeno. Pozdrav, Arsen Bauk'.

Petrina se dopisivao s pravim ministrom uprave. Iako Facebook nije najsretnije mjesto za raspravu o državnim ili lokalnim poslovima. Županijska skupština koja se od načelnika Primoštena brani zaštitarima, nema odgovor gdje je rješenje zakonske i ustavne nejasnoće.

'Ne mogu, nisam pravnik. Nisam, kako se kaže, verziran da vam to kažem', kratko je o ovoj problematici kazao Josip Odak, predsjednik Županijske skupštine.

Do kraja tjedna očekuje se potez ministra Bauka. A onda će i Stipi Petrini biti jasnije, može li ili ne dolaziti na sjednice. Svakako, zaštitarima, jedna briga manje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene