Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikaz lošeg stanja

Pogledajte koliko zarađuju liječnici i medicinske sestre u Hrvatskoj, a koliko u ostatku svijeta

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zanima vas koliko zarađuju liječnici i medicinske sestre u Hrvatskoj, a koliko u drugim dijelovima svijeta? Razlike su velike.

Velike su razlike u plaćama liječnika i medicinskih sestara u Hrvatskoj, u odnosu na ostatak svijeta. Prosječna mjesečna bruto plaća liječnika u Irskoj 2021. godine iznosila je 15.664 eura. Na drugom mjestu našao se Island s prosječnom bruto plaćom iznosa 14.742 eura, a na trećem Nizozemska s 14.654.

U Hrvatskoj je taj iznos bio 3768 eura - što je Hrvatsku stavilo tek na 17. mjesto. Ispod Hrvatske su Slovačka s 3735 i Grčka s 3692 eura.

Ilustracija Plaće liječnika (Foto: Marko Picek/Pixsell)

S druge strane, prosječna mjesečna bruto plaća medicinskih sestara u Luksemburgu 2021. godine iznosila je 9674 eura. Na drugom mjestu je Island s prosječnom bruto plaćom iznosa 6777 eura, a na trećem Belgija s 6575 eura.

U Hrvatskoj je taj iznos bio 1572 eura, čime je Hrvatska stavljena na 24. mjesto. Ispod nje je samo Mađarska, gdje je prosječna bruto plaća 1538 eura.

Pročitajte i ovo Marica Jurčić i Sanja Vištica OŠ Draganić Ispisali djecu iz škole zbog cjelodnevne nastave, ravnateljica pojasnila kako će izgledati sat potpomognutog učenja

Ilustracija Plaće medicinskih sestara (Foto: Marko Picek/Pixsell)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene