Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na otoku Pašmanu pravi spektakl za ljubitelje mora i starinskih plovila.


U Tkonu je održana regata tradicijskih brodova, a pravo na sudjelovanje imali su samo natjecatelji u drvenim brodicama s jedrima. Uz dobar vjetar, Pašmanskim kanalom plovili su kaići, leuti i gajete, a snage je odmjerilo 20 otočnih ekipa. Cilj ove regate je čuvanje hrvatske pomorske baštine i obnova tradicije drvenih brodova.

Vezani članci Jedrilica u nevremenu, ilustracija Nevrijeme prekinulo regatu mladih jedriličara: "Treneri su ih skupljali gumenjacima, dvojicu je izbacilo more na obalu" Rukovanje odlazi u zaborav - 5 Hoće li zbog koronavirusa odzvoniti globalno raširenoj gesti koju čovječanstvo poznaje još od stare Grčke?

'Ova je regata posebna po tomu što je prva regata na ovomu području ovakve vrste', istaknuo je natjecatelj Stanislav Kuštera.

Ja sam ovdje u ulozi instruktora. Ja sam došao sa, takoreći, najmlađim članovima ove regate. To je škola na latinsko idro', rekao nam je drugo natjecatelj Željko Jerat.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.