Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespovratna sredstva

Poduzetnicima dodijeljeno 7,4 milijuna eura: 'Mi ulazak u EU vidimo više kao priliku nego kao prijetnju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu programa Regionalna konkurentnost, privatnim poduzetnicima dodijeljena su bespovratna sredstva Europske unije.

Novi stroj za prematanje i rezanje kabela stoji 300.000 eura. Unija je za njega dala više od pola novca. Nino Malinarić kaže da je takva pomoć malim i srednjim poduzetnicima velika jer će se lakše boriti sa euro konkurencijom.

'Mi ulazak u EU vidimo više kao priliku, nego kao prijetnju. Zato smo i odlučili aplicirati na fondove pokušati ih iskoristiti i pripremiti se za konkurentsku utakmicu koja nas očekuje sada ulaskom u Uniju', kazao je poduzetnik Nino Malinarić.

>>
Potpisani ugovori o bespovratnim sredstavima za inovacije

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Slika nije dostupna Tvrdi Branko Grčić 'Hrvatska ne kasni s izradom dokumenata za povlačenje sredstava EU'

Ugovore kojima povlače ukupno 7.400.000 eura potpisalo je 49 poduzetnika, a tim će novcem financirati svoje projekte. Pojedinačne potpore kreću se između 50 i 200.000 eura. 'Nemamo nekih posebnih drugih izvora financiranja, osim mi sami s bankama pa kako to na kraju ispadne, uvjeti su poprilično nepovoljni', kazala je poduzetnica Nives Lovrić.

Novcem iz europskih fondova financiraju se lokalni infrastrukturi projekti kao i privatni. Potpredsjednik Vlade upozorio je pak da više od polovice domaćih tvrtki tehnološki nije doraslo stranoj konkurenciji. 'To nije dobro i to trebamo mijenjati sustavno. To nećemo promijeniti preko noći, ali zato smo tu', kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je pak rekao kako će se s današnjim potpisivanjem 49 ugovora otvoriti novih 200 radnih mjesta te da će se započeti i neki novi projekti. Europa će razvoj svoje nove članice u sljedećim godinama kroz fondove financirati još snažnije i jednostavnije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene