Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sumnjivi krediti

Podravka dala 5 milijuna kuna tvornici obuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici uhićenih Podravkinih menadžera Darka Marinca, Saše Romca i vlasnika Fime zatražili su od suda njihovo puštanje iz pritvora jer su ispitani svi svjedoci.

Sud će o tome odlučivati u ponedjeljak. U međuvremenu općinsko državno odvjetništvo iz Koprivnice sumnja na nezakonitosti i u pet milijuna kuna teškoj pozajmici tvornici obuće Sloga. Nove kaznene prijave tako su dobili pritvoreni Darko Marinac i Zdravko Šestak, ali i bivši stečajni upravitelj Sloge, a sada Peveca Darko Šket. Sporni kredit odobren je bez znanja nadzornih odbora, a osiguran je tek naknadno. Šket tvrdi, sve je čisto.

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Slika nije dostupna Pod Polančecovom palicom Podravka tvornici cipela dala pet milijuna kuna

>> Prijava dvojcu iz Podravke zbog kreditiranja Sloge

'Šket je jedan od uspješnih stečajnih upravitelja koliko ja znam. Kao župan sam s njim surađivao kada je bio stečajni upravitelj u nekoliko tvrtki gdje je to uspješno priveo kraju', rekao je Josip Friščić iz HSS-a. 'Ovakvi krediti ne moraju biti gubitak, ovisi koliko će se iskompenzirati iz založene imovine i prostora Sloge, a u svakom slučaju su opterećenje za Podravku', kazao je Ljubo Jurčić, predsjednik nadzornog odbora Podravke.

Prozvani sudac Krešimir Devčić poručuje da će pričekati do ponedjeljka kako bi utvrdio sve novonastale okolnosti. Jedna od njih je i nova kaznena prijava zbog sumnjivog Podravkinog kredita od pet milijuna kuna Slogi, tvornici obuće iz susjedstva. Uz Šestaka tereti se upravo i Marinca. 'I onda se tempira nekakva prijava za nekakvo novo kazneno djelo. No, u tom pravcu nije stavljen zahtjev za proširenje istrage prema tome po stajalištu sudske prakse to ne može biti razlog da se nekoga zadržava u istražnome zatvoru', rekao je Miljević. Trećeosumnjičeni u prijavi je bivši stečajni upravitelj Sloge, a sada Peveca, Darko Šket. Pet milijuna kuna prebačeno je bez znanja Nadzornih odbora. Sve je išlo uz blagoslov bivšeg ministra Damiram Polančeca, a na što je Sloga potrošila novac, njihovom sindikatu još nije jasno. 'Mogu slobodno reći da nam tih pet milijuna kuna nitko iz Podravke ne bi dao da nije bilo Polančeca', rekao je Lalić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene