Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na redu je odvjetništvo

Prijava dvojcu iz Podravke zbog kreditiranja Sloge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je dvije odgovorne osobe iz Podravke i jednu iz koprivničke Sloge osumnjičila za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, a tereti ih se da su bez znanja nadzornih odbora i kršeći Zakon o trgovačkim društvima ušli u kreditne odnose.

Identitet osumnjičenika policija nije objavila. Dvojica iz Podravke, 42-godišnjak i 50-godišnjak osumnjičeni su da su 2007. dodijelili pet milijuna kuna kredita Slogi, a zatim je 2009. postignut dogovor o uknjižbi Podravke nad nekretninama Sloge. No, kako su osumnjičenici navodno to učinili bez znanja nadzornih odbora i kršeći odredbe Zakona o trgovačkim društvima, policija ih je osumnjičila da su zloporabili ovlasti kako bi za Slogu pribavili protupravnu imovinsku korist. Time su, tvrdi policija, grubo kršili zakon i pravila poslovanja glede uporabe i upravljanja imovinom.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…"

>> Jurčić: Nema privatizacije Podravke

Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Koprivnici, na čiji su zahtjev Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i koprivnička policija i proveli kriminalističko istraživanje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene