Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatko Pinjuh

Podignuta optužnica protiv bivšeg načelnika Čeminca: Evo kako je sređivao poslove, zapošljavao obitelj, prijetio zaposlenicima...

Aktualno Galerija Zlatko Pinjuh Zlatko Pinjuh Foto: Vlado Kos/Cropix Zlatko Pinjuh Zlatko Pinjuh Foto: Vlado Kos/Cropix Zlatko Pinjuh - 3 Zlatko Pinjuh - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen Zlatko Pinjuh Uhićen Zlatko Pinjuh Foto: DNEVNIK.hr +3 Zlatko Pinjuh Galerija 1/8 >>
Zlatko Pinjuh, bivši načelnik Općine Čeminac uz još pet osoba optužen je zbog zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, nezakonitog pogodovanja, primanja mita i sprječavanja dokazivanja.

USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv bivšeg načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, i još petero hrvatskih državljana među kojima su i njegova partnerica i članovi obitelji, između ostalog zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, nezakonitog pogodovanja, trgovanja utjecajem, primanja i davanja mita te sprječavanja dokazivanja.

Bivšem načelniku Čeminca Zlatku Pinjuhu, o kojem je priču još 2021. godine donijela i emisija Provjerenooptužnicom se stavlja na teret da je kao načelnik te općine u osječko-baranjskoj županiji, pribavio znatnu materijalu korist sebi i članovima svoje obitelji i prijateljima s kojima je surađivao, dok je od službenice i jednog zaposlenika Općine tražio da na sudu svjedoče u njegovu korist uz prijetnju otkazom.

Nepripadne materijalne pogodnosti Pinjuh je osigurao sebi, svom sinu Marku, ujedno zaposleniku općine, kao i nećaku svoje nevjenčane supruge Mirte Dorić, koji je također zaposlenik općine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porijeklom iz Srbije Dječak (15) u šumi zadavio svoju djevojku: Njegov je otac na Uskrsni ponedjeljak nožem ubio 7-godišnju kćer

U podužoj optužnici spominju se i muljaže s rješenjima o komunalnoj naknadi, zapošljavanja članova obitelji te sređivanja i potpisivanja rješenja refundacije sredstava svojim sinovima Marku i Ivanu za izgradnju pristupne ceste, električne mreže i javne rasvjete do njihove obiteljske kuće.  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljiva teorija VIDEO Putinovo novogodišnje obraćanje podiglo prašinu: "Čestitku je očigledno generirala umjetna inteligencija"

Pinjuh je raznim malverzacijama između ostalog iz Općine izvlačio razne pogodnosti, zapošljavanja i materijalnu korist sebi, svojim sinovima i drugima optuženima u ovom slučaju, uključujući i izvanbračnoj družici Mirti Dorić koju je fiktivno zaposlio i lokalnom DVD-u gdje nije obavljala nikakve poslove.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Pinjuh je naložio i da se Valentina Lovrić, zaručnica sina njegove nevjenčane supruge, zaposli na mjesto ravnateljice lokalnog vrtića, iako ona nije ispunjavala uvjete, a ona je zauzvrat u vrtiću zaposlila njegovog sina Ivana na radnom mjestu zdravstvenog voditelja.

USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme imovinska korist koja je pribavljena počinjenjem kaznenih djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene