Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva teorija

VIDEO Putinovo novogodišnje obraćanje podiglo prašinu: "Čestitku je očigledno generirala umjetna inteligencija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim mrežama kruži snimka novogodišnjeg obraćanja Vladimira Putina za koju se tvrdi da je stvorena uz pomoć umjetne inteligencije.

Televizijski govor predsjednika duga je tradicija u Rusiji koja je započela još za vrijeme Sovjetskog saveza, kada se obraćanje čelnika Leonida Brežnjeva prije ponoći emitiralo u svakoj od 11 vremenskih zona Rusije.

U svojem novogodišnjem obraćanju ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da "ne postoji sila koja može razdvojiti Ruse" te da mogu riješiti i najteže probleme.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Putinovo obraćanje pokrenulo je lavinu komentara na društvenim mrežama te su se ponovo pojavile različite teorije. Ovog puta pojedinci tvrde da je Putin imao digitalnu pomoć.

"Očigledno je Putinovu novogodišnju čestitku generirala umjetna inteligencija", objavio je Mykhaïlo Golub na platformi X. Na snimci je vrat ruskog predsjednika zaokružio plavom bojom čime je skrenuo pozornost na neobičan izgled njegova vrata.

 

 

"Pogledajte mu vrat, nije čak ni u odijelu, što je ovo? Previše je lijen da nosi odijelo", objavili su drugi korisnici.

Kako navodi Newsweek, vjerojatno se radi o ismijavanju Putina jer zasad nema dokaza da Putin nije sam održao govor.

Pročitajte i ovo Avion izgorio na aerodromu u Tokiju nakon sudara s drugom letjelicom Užas u Japanu Dvije stvari bile su presudne: Otkriveni detalji čudesne akcije spašavanja iz aviona u plamenu

Međutim, u prosincu je ruski čelnik razgovarao sa AI verzijom samoga sebe koju je stvorio student iz Sankt Petersburga. AI klon ga je upitao ima li puno dvojnika te kakav je njegov odnos prema razvoju umjetne inteligencije.

"Možete razgovarati sa mnom i koristiti moj glas, moj ton, ali samo jedna osoba može govoriti kao ja, a to ću biti ja", odgovorio je pravi Putin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene