Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita bjeloglavih supova

Počinje izgradnja Eko centra Beli na Cresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Belom na otoku Cresu uskoro će početi prva faza radova na uređenju Eko centra Beli koji će, osim zaštite hrvatske kolonije bjeloglavih supova na kvarnerskim otocima, educirati posjetitelje i brinut se o zaštiti prirode i baštine, najavljeno je na konferenciji za novinare u primorsko-goranskoj Županijskoj upravi.

Početak radova najavili su zamjenik župana Marko Boras Mandić i ravnateljica nositeljice projekta Javne ustanove "Priroda" Sonja Šišić. Centar će biti uređen u zgradi negdašnje područne škole, a nakon odabira izvođača, radovi će se izvoditi u pet faza.

Pročitajte i ovo LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti" Slika nije dostupna NESREĆA PRI ISTRAŽIVANJU Detalji velike akcije HGSS-a na Prviću: Planinarku spašavalo nekoliko timova s više otoka i riječka kapetanija

Prva faza obuhvatit će izgradnju volijere i tri popratna objekta, druga faza je uređenje prizemlja zgrade, treća uređenje prvoga kata i potkrovlja, a u četvrtoj i petoj fazi namjera je urediti okoliš.

U postupku javne nabave javila su se četiri ponuditelja, od kojih je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana tvrtka Izgradnja Popovački.

Prva faza radova vrijedna je 2,6 milijuna kuna, a nakon ljetne stanke planira se nastavak radova te bi do sljedeće sezone Beli trebao biti otvoren za posjetitelje.

Kako je rečeno, posebne prednosti projekta su što u njemu sudjeluje više partnera i što će se zgrada bivše škole obnoviti radi turizma i očuvanja bioraznolikosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene