Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Belom na otoku Cresu uskoro će početi prva faza radova na uređenju Eko centra Beli koji će, osim zaštite hrvatske kolonije bjeloglavih supova na kvarnerskim otocima, educirati posjetitelje i brinut se o zaštiti prirode i baštine, najavljeno je na konferenciji za novinare u primorsko-goranskoj Županijskoj upravi.


Početak radova najavili su zamjenik župana Marko Boras Mandić i ravnateljica nositeljice projekta Javne ustanove "Priroda" Sonja Šišić. Centar će biti uređen u zgradi negdašnje područne škole, a nakon odabira izvođača, radovi će se izvoditi u pet faza.

Vezani članci U Rijeci obilježen Dan Europe - 4 Bez vojne parade i vatrometa, već uz svečanu pjesmu i lonce: Rijeka na jedinstven način obilježila Dan Europe Lutrija, ilustracija Rijeka ima novog milijunaša: "Ne mogu spavati od uzbuđenja, 20 godina igram iste brojeve"

Prva faza obuhvatit će izgradnju volijere i tri popratna objekta, druga faza je uređenje prizemlja zgrade, treća uređenje prvoga kata i potkrovlja, a u četvrtoj i petoj fazi namjera je urediti okoliš.

U postupku javne nabave javila su se četiri ponuditelja, od kojih je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana tvrtka Izgradnja Popovački.

Prva faza radova vrijedna je 2,6 milijuna kuna, a nakon ljetne stanke planira se nastavak radova te bi do sljedeće sezone Beli trebao biti otvoren za posjetitelje.

Kako je rečeno, posebne prednosti projekta su što u njemu sudjeluje više partnera i što će se zgrada bivše škole obnoviti radi turizma i očuvanja bioraznolikosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook