Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 463.000 hrvatskih umirovljenika koji imaju pravo na povrat duga ili njihovih nasljednika, od sutra bi trebali početi primati pripadajuće rate povrata, ovisno o odabranom modelu.


Potvrdio je to član Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda i saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija - 2 Iz udruge pacijenata upozoravaju: "Svaki dan bez terapije u bespoštednoj borbi s ovako teškim bolestima okrutan je i opasan za život bolesnih ljudi u ovoj zemlji" Veledrogerije: Nema dogovora, a ni lijekova - 1 Prijeti nam nestašica: Već od idućeg tjedna neke bolnice mogle bi dobiti i 70 posto manje lijekova

"Upravni odbor je na sjednici 9. studenog usvojio terminski plan isplate po kojemu isplata duga ovoga puta kreće 19., a završava 23. studenoga", kazao je Hrelja.

Svoje će rate duga dobiti dosad najveći broj umirovljenika - za
posljednji kvartal ove godine predviđena je isplata posljednje,
četvrte rate za oko 315.000 umirovljenika koji su se odlučili za brzi model isplate pola iznosa duga, drugu će ratu dobiti oko 25.000 korisnika obiteljskih i limitiranih mirovina, a prvu ratu dobit će i oko 120.000 umirovljenika koji su se odlučili za isplatu punog iznosa obeštećenja u šest jednogodišnjih rata.

Za isplatu rate u studenome za više od ukupno 465.000 umirovljenika potrebno je ukupno oko 2,2 milijarde kuna.

Od 463.000 umirovljenika još ih oko 10.000 nije kompletiralo
dokumentaciju, zbog primjerice ostavinskih rasprava koje su u tijeku pa će oni povrat duga dobiti kada ostvare sve uvjete, kazao je Hrelja.

Dodao je da je novac osiguran za sve korisnike povrata
umirovljeničkog duga, i to do kraja 2009. godine.