Počela je nova školska godina za nešto manje od pola milijuna učenika. U klupe je prvi put sjelo oko 40 tisuća prvašića. Iz policije upozoravaju vozače da posebno pripaze te da će u vrijeme početka i kraja nastave provoditi pojačane kotrole na cestama uz škole.

Galerija


Povodom prvog dana nastave, na teren je izašla i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja je posjetila gospićku osnovnu školu doktora Jure Turića gdje se družila s učenicima.

A prvi dan nove školske godine u školu nisu otišli učenici posebnih odjela i skupina iz Osnovne škole ''Vladimir Nazor" iz Đakova. Umjesto u učionicama, okupili su se na korzu gdje su njihovi roditelji organizirali prosvjed kako bi izrazili nezadovoljstvo drastičnim smanjenjem putnih troškova. Roditelji su istaknuli kako su im prije završetka školske godine putni troškovi upola smanjeni.

"Dnevno prijeđem malo manje od 80 km. Do sada sam za taj putni trošak dobivala oko 1500 kuna, a sad sam za pet mjeseci dobila 773 kn. Pa sad ja pitam tko može 1700 kilometara mjesečno prijeći s tih 700 kuna?!", pita Mirjana Žuljević.

Ana Petrović
kaže: "Ministrica je imala vremena u subotu poželjeti učenicima sretan polazak u školu, ali nije imala vremena za nas. Za našu djecu, da se nama obrati, da kaže svoje službeno priopćenje i pristaje li na naše zahtjeve koje smo joj poslali pismenim putem, ali evo odgovora do danas nema. I dok ne dobijemo službeno priopćenje s obzirom na trud i napor oko ovog prosvjeda mi nećemo odustati."

Vezani članci Stop korupciji!, ilustracija (Foto: Pixsell) Počeli pritisci zbog izbora udžbenika, ministrica poručuje: ''Svi će biti procesuirani'' Novi udžbenici (Foto: Dnevnik.hr) Od jeseni će se gradivo u školama učiti i na tabletima. Profesorica s 38 godina staža: "Idem ranije u mirovinu"

U Splitu je svečano otvorena Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad. Nakon 25 godina čekanja, 326 osnovnoškolaca u školsku godinu krenulo je u novoj školi. Za sada je organizirano 15 razrednih odjeljenja, ali očekuje se i porast broja učenika s obzirom na to da škola ima kapacitet od 780 učenika. Škola je najsuvremenije opremljena, sadrži trodjelnu sportsku dvoranu, a svaki nastavnik ima i svoj kabinet.