Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu Dana Karlovačke županije, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta proglasio je danas, početak radova na gradnji 304 metra dugačkog četverotračnog mosta "Korana" u karlovačkoj gradskoj četvrti Turanj.


Most će biti sastavni dio 6,2 kilometra dugačkog nastavka tzv. karlovačke "brze ceste" od Mostanja do Vukmaničkog Cerovca. Vrijednost mosta bit će 50 milijuna kuna, a ukupne investicije oko 250 milijuna kuna.

Vezani članci Za Koranu bez hidroelektrana (Foto: Pixsell) Karlovčani u strahu zbog najave gradnje hidroelektrane na Korani, odzvonilo poznatom kupalištu? Poplave uzrokuju probleme diljem zemlje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Traje bitka s nabujalim rijekama: Jesu li Kostajnici mogle pomoći box-barijere koje spašavaju Karlovac?

Ministar Kalmeta rekao je da je ovo kapitalan objekt i u prometnom i u razvojnom smislu, te da će biti gotov za dvadeset mjeseci. 

Sada se intenzivno grade zaobilaznice i spojevi državnih cesta i autocesta s gradovima, zračnim lukama i poslovnim zonama diljem Hrvatske da bi se podigla gospodarska konkurentnost. 

Za te je projekte javnih cesta kroz četiri godine planirano ukupno ulaganje od 32,5 milijardi kuna, rekao je Kalmeta.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban rekao je da je izvođač gradnje mosta Hidroelektra-Niskogradnja. 

Za izbor izvođača gradnje ceste natječaj tek predstoji.

Svečanosti su bili nazočni i ministri Branko Vukelić i Berislav
Rončević.