Premijer Andrej Plenković kazao je kako je potrebno provesti analizu troškova savjetnika izvanredne uprave Agrokora.

Galerija


Premijer Andrej Plenković u Strasbourgu je napokon komentirao visoke naknade koje se isplaćuju savjetnicima izvanredne uprave Agrokora.

Vezani članci Andrej Plenković i Milan Bandić Bandić o potresu: ''Građani su krivi što nisu ulagali u svoju imovinu'', kaže da su upitne plaće za svibanj Andrej Plenković predsjedava sjednicom Vlade (Foto: Arhiva/Patrik Macek/PIXSELL) Plenković: "Za Vladu je najbitnije da restrukturiranje Agrokora završi nagodbom. O sankcijama, o tom potom"

"Nisam imao nikakvih saznanja o naknadama, načelno mogu reći da to nije dobro. Ostajem pri tome da smo napravili dobar potez donošenjem zakona. Ja sam na svoja leđa preuzeo veliku odgovornost", kazao je premijer.

Na zahtjev premijera Plenkovića izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio je jučer dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru . Premijer je danas poručio kako će njegovi kolege detaljno analizirati izvješće.

Plenković je naime prošloga tjedna zatražio od izvanrednog povjerenika, detaljne analize troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje američki AlixPartners.

Podsjetimo, prema analizi Dnevnika Nove TV, do kraja rada izvanredne uprave savjetnicima Agrokora moglo bi biti uplaćeno i više od 500 milijuna kuna.