Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković:

''Otvoren sam za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je otvoren za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH.

"Otvoren sam za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH", kazao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan s kim je, osim s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, plan stupiti u kontakt.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

Podjetio je i da je na marginama summita u Rigi neformalno razgovarao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Podsjetio je i da su za njegova posjeta Sarajevu načelno dogovorili održavanje zajedničke sjednice Vlade RH i Vijeća ministara BiH.

"Zadnja takva sjednica održana je 2010., a u međuvremenu se akumulirao velik broj tema za koje smatram da bi bilo dobro raspraviti ih. Sada imamo i vrlo bitnu temu pravosudne suradnje i procesuiranja kaznenih djela za koje su optuženi i Hrvati iz Posavine. Otvoren sam i za razgovore s predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem", poručio je Plenković.

Premijer i predsjednik HDZ-a kratko je novinare izvijestio i da su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, uz gostovanje hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, raspravili ključne aktivnosti Vlade, dinamiku aktivnosti u Hrvatskom saboru, predstojeće stranačke aktivnosti, hodogram aktivnosti do kraja godine te sustavnu tehnologiju rada stranke, Vlade i stranačkog kluba u Saboru kako bi ubuduće imali koherentan pristup oko svih ključnih političkih pitanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene