Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije htio o zabrani

Plenković o štrajku prosvjetara: "I drugi polako počinju dolaziti sa zahtjevima o koeficijentima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Zagrebu da se s prosvjetnim sindikatima sve moglo rješavati i bez štrajka, a na pitanje razmišlja li Vlada o njegovoj zabrani nije konkretno odgovorio kratko poručivši da će se o tome razgovarati.

"Razgovarat ćemo. Mi ne samo da smo bili za kompromis, nego smo i dali paket rješenja koji uključuje dugoročno rješenje. Vidite i sami da i drugi polako počinju dolaziti sa zahtjevima o koeficijentima artikuliranim kroz medije", odgovorio je Plenković novinarima na upit razmišlja li se o ukidanju štrajka.

Premijer je nakon obilježavanja 20. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinska" rekao da prosvjeta nije jedini resor, već ih ima jako puno te je ponovio da je važno naći rješenje koje je održivo proračunski i s prihodovne strane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EMOTIVNO OBRAĆANJE Pismo ljutite učiteljice i majke Andreju Plenkoviću: "Stječe se dojam da ništa ne vidite s Vašeg visokog Olimpa i da Vam trebaju jače naočale"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MINISTRI OŠTRO Horvat o štrajku u školama: "Povećavati sada koeficijente profesorima i učiteljima samo bi stvorilo dodatne probleme"

Iako su razgovori s predstavnicima sindikata u obrazovanju završeni u petak navečer nakon tri sata bez dogovora, premijer sa sindikatima planira i dalje razgovarati, ali ne i danas "jer se nije imalo kad".

Plenković: "Ima vlada koje povećavaju plaće i koje smanjuju - naša povećav"

Uvjeren je da štrajk ne može naštetiti kampanji HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar- Kitarović jer "učitelji, nastavnici pa i nenastavno obrazovno osoblje zna da je ovo Vlada koja povećava plaće, a ne smanjuje njihova primanja".

"Ima Vlada koja je smanjivala plaće i ona koja povećava. Naša je koja povećava, poštuje nastavnike i želi dijalog sa socijalnim partnerima, tj. sa sindikatima", rekao je Plenković.

Ponovio je da ne vidi ni jedan racionalan razlog za štrajk i ustvrdio da se sve moglo rješavati i bez štrajka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene