Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MINISTRI OŠTRO

Horvat o štrajku u školama: "Povećavati sada koeficijente profesorima i učiteljima samo bi stvorilo dodatne probleme"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri aktualne Vlade danas u se u oštrijem tonu osvrnuli na štrakj u prosvjeti. Tako je Darko Horvat kazao da "kad stavljate na stol neki zahtjev, morate u njega i sami vjerovati", a Milan Kujundžić da su sindikati "malo krenuli netaktično, ucjenom, na taj način se ne vodi dijalog".

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je u subotu kako najprije treba napraviti kvalitetnu analizu i biti siguran da je struktura koeficijenata kvalitetno izrađena pa da onda neće biti problem i njih povećavati.

Pročitajte i ovo Ministri s optužnicom Jedan uhićen na dužnosti Brojne afere: Zamijenjena ili smijenjena čak 22 ministra u dva mandata Andreja Plenkovića Slika nije dostupna Pravomoćna presuda Suradnici Horvata i bivših ministara priznali krivnju i nagodili se: Dobili su blage kazne

Novinari su nakon zatvorenog sastanka HDZ-a pitali ministra Horvata hoće li Vlada prekinuti situaciju na način da se uvaže zahtjevi školskih sindikata i da se povećaju koeficijenti složenosti poslova kako bi se pokazalo da se učitelje i profesore poštuje te kako bi uistinu bilo vidljivo da su temeljni stup društva.

"Kada na stol stavljate svoj zahtjev, onda prvo morate u njega sami vjerovati. Kada danas sindikati učitelja tvrde da je struktura koeficijenata nekorektna, povećavati iznose takvog koeficijenta je stvarati dodatne probleme.

Hrvatska demokratska zajednica je jasno rekla - napravimo kvalitetnu analizu, budimo sigurni da je struktura koeficijenata kvalitetno izrađena i onda neće biti problem njih i povećavati", rekao je Horvat.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon klauzure HDZ-a o predsjedničkim izborima komentirao je na upit novinara štrajk u prosvjeti.

"Ovdje su važna hrvatska djeca, mislim da ljudi koji su u prosvjeti imaju pravo tražiti veću plaću, ali nemaju pravo ugrožavati hrvatsku djecu. Bilo bi dobro da se vrate na posao i nastave dalje boriti se za svoja materijalna prava", rekao je Kujundžić, prenosi N1.

Na pitanje zašto Vlada ne prihvati zahtjev sindikata za povećanjem koeficijenata kaže: "Gledajte, malo su krenuli netaktično, ucjenom, na taj način se ne vodi dijalog, on uvijek podrazumijeva kompromis", rekao je Kujundžić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene