Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bahat i arogantan''

Stručnjakinja komentira nekarakterističnu retoriku premijera u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjakinja za komunikaciju dr. sc. Gabrijela Kišiček smatra kako je premijer Andrej Plenković današnjim repliciranjem zastupnicima u Saboru tijekom rasprave o lex Agrokoru pokazao dozu bahatosti i arogancije.

"Ovakva retorika je nekarakteristična za Plenkovića. Najgora je bila replika Siniši Hajdašu-Dončiću - to je bilo potpuno neprimjereno i loš pokušaj humora. Njegova replika potpuno neprimjerena i premijer ga je ponizio", kaže Kišiček.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024. Plenković otkrio s kime HDZ pregovara: "Cilj je približiti stajališta" Zlatko Hasanbegović - 1 POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Zlatko Hasanbegović: "Složit će se Vlada, imaju svi svoje ideje"

Na repliku SDP-ovog Siniše Hajdaša Dončića premijer mu je naime poručio da nabavi prevoditelja.

"Mislio sam da su Zagorci navek dobro razumjeli Hrvate jer se zakon koji se predlaže bavi tim problemima", poručio je Dončiću premijer Plenković.

Možda i najzanimljiviji trenutak dogodio se nakon izlaganja Silvana Hrelje (HSU), kad je Gordan Maras opet premijeru dobacio nešto iz klupe. Plenković nije bio raspoložen opet ulaziti u verbalne rasprave s Marasom pa mu je išao "niz dlaku", naravno, na ironičan način.

"Joj, Maras, daj. Poslije ćemo razgovarati na kavi. Mislim Facebook, Twitter, najjači si!", poručio mu je premijer i nasmijao kompletnu sabornicu.

"Premijer je diskreditirao zastupnika"

Kišiček kaže kako je Plenkovićeva replika bila podrugljiva.

"Premijer je Marasa ironizirao i diskreditirao ga te ga stavio u kategoriju društvenih mreža", kaže Kišiček.

Premijer Plenković nije ostao dužan ni HNS-ovom Ivanu Vrdoljaku.

Vrdoljak je naime u bijesu poručio da je on vladajuće na dijalog zvao još prije mjesec dana.

"Vi mene pozivate danas!", rekao je uzrujani Vrdoljak i dodao da su dobavljači sad blokirani zbog pasivnosti države po pitanju Agrokora.

"Plenković je u elementu"

Plenković je Vrdoljaka "spustio" crticom iz proteklog tjedna.

"Joj, kolega Vrdoljak, bili ste u petak na sastanku, nasmiješeni, ljubazni! Nudili ste mi supermena za povjerenika...", odgovorio je premijer.

I dalje uzrujani Vrdoljak mu je doviknuo: "Lažete da sam bio ljubazan!"

"To o čemu je Plenković govorio je potpuno irelevantno. Zašto je bitno je li Vrdoljak bio nasmiješen? Plenković je danas u elementu. Očito je nezadovoljan zbog kritika oporbe, a na njih ne odgovara argumentima", zaključuje Kišiček.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene