Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SPLITU

Plenković o Milanovićevoj promjeni plana: "Nemam pojma, to nije predmet mog interesa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković u posjetu je Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Premijer je došao u Split kako bi podržao HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Zorana Đogaša.

"Smatram da oni koji su nepotrebno organizirali izbore i odveli Splićanke i Splićane na izbore koji se događaju samo godinu dana nakon što nemaju nikakvih rezultata, trebaju odgovarati za to. Onaj tko dobije povjerenje, treba odraditi posao, a ne provocirati nepotrebne izbore svako malo. Oni koji nepotrebno provociraju izbore trebaju politički odgovarati", rekao je Plenković.

Premijer večeras ide u Klis, tamo će neplanirano biti i predsjednik Zoran Milanović

"Mi smo rekli da ćemo doći na Klis, bit ćemo gore, idemo gore radi pripadnika 4. gardijske brigade i njenog 31. rođendana", rekao je Plenković.

"On je taj koji bojkotira. Imamo rusku agresiju na Ukrajinu, ja sam mu uputio dopis za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, ako ikad ima neki izvanredni razlog da se ono sastane, onda je to ovaj. On više od 60 bojkotira i ignorira zahtjev. On je taj koji bojkotira", dodao je.

Na pitanje što misli zašto je Milanović iznenada promijenio plan, rekao je: "Nemam pojma, što to mene briga. To nije predmet mog interesa".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna o bojkotu Milanovićeva posjeta VIDEO Premijer na pitanje reportera Dnevnika Nove TV: "Biste li vi išli da netko vama kaže - Mislav Bago je lopov, korumpiran, zalijepljen kao žvaka za Udbu?"

Pročitajte i ovo Davor Filipović, Anja Šimpraga, Marin Piletić REKONSTRUKCIJA VLADE Plenković u Saboru predstavio buduće ministre: On je zadovoljan, zastupnicima neke stvari nisu baš bile jasne

Komentirao je i stanje s opskrbom plina u Hrvatskoj.

"U ovom trenutku Hrvatska nema nikakvih problema s opskrbom plina i grijanjem. Cijeli proces postupnog napuštanja energenata koji dolaze iz Rusije je nešto što mora ići po fazama. Nije situacija u svakoj članici EU i zato je važno da smo mi na vrijeme osigurali alternativni pravac i zato smo mirni i smireni. Sve normalno funkcionira i tako će biti i dalje", izjavio je Plenković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene