Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ga u Saboru, a plaća ide...

PITANJE BEZ ODGOVORA Istražili smo: Gdje je Zoran Milanović?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Zoran Milanović, formalno lider oporbe, ne sudjeluje u aktualnim raspravama. Od prisege - u Saboru se ne pojavljuje. No, za svoj nedolazak uredno prima plaću. Što na to kažu u SDP-u provjerila je reporterka Nove TV Jelena Rastočić.

Na svoje mjesto u Saboru Zoran Milanović nije sjeo već 20 dana.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

'Ja bih volio da dolazi češće, ali to je njegov izbor, kao i svakog drugog zastupnika', kaže Domagoj Hajduković, jedan od kandidata za novog predsjednika SDP-a. 

Posljednji put viđen je na konstituirajućoj sjednici. Tada je izbjegao glasovanje, pa čak i za potpredsjednicu iz redova svoje stranke.

'Za njega i za stranku bi bilo bolje da sudjeluje dok to traje, ali klub funkcionira', kaže drugi kandidat za predsjednika Orsat Miljenić. Na pitanje šteti li SDP-u slika koja se vidi u javnosti, da on prima plaću i ne dolazi u Sabor i da je njegovo mjesto uvijek prazno Miljenić je ponovio: 'Kao što rekoh, bolje bi bilo da je drugačije'.

U ovom mandatu Milanović je u Saboru izgovorio tek jednu, ali dovoljnu riječ - 'prisežem'.

No, na račun će mu ovaj mjesec, unatoč tome, sjesti - 16.000 kuna.

'Da se maknuo s pozicije predsjednika kluba sasvim sigurno bi morali izabrati novog predsjednika. To bi stvorilo dodatne tenzije u klubu kao i rasprava o tome tko bi trebao voditi stranku dok njega nema. Prema tome mislim da je napravio odgovoran potez', smatra Davor Bernardić.

Stav SDP-a o nedolascima u Sabor bio je jasan kada su kritizirali bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, koji se isto nije mogao pohvaliti revnošću u saborskom radu.

'Čine to zajedno s HDZ-om, u ime i za račun Karamarka, koji je prevelika ljenčina da bi dolazio ovdje na posao. U tri i pol godine bio je 7 puta u ovoj sabornici, a svaki mjesec došao po svoju plaću', kazao je u svibnju prošle godine Nenad Stazić

No kada je njihov prvak u pitanju - nešto su blaži.

'Zoran Milanović se povlači iz politike. Prema tome, mislim da bi bila farsa da sada ovdje glumi, dolazi... Izabrao je drugi put, napušta politiku i ja mu želim svu sreću', kaže Stazić.

A dok traži drugi posao živi na račun poreznih obveznika. Mostu - koji nedolaske u Sabor želi kažnjavati - takvo ponašanje je nedopustivo.

'Nikako se ne pojaviti, a dobivati takvu plaću... Ja mislim da to građani osuđuju i da ne šalje dobru poruku. Gospodin Milanović je možda razočaran politikom i svime onim što se dešavalo, ali ovo ipak nije način. Posebno da bude izabran od strane SDP-a za predsjednika kluba zastupnika i onda da se ne pojavljuje', smatra saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Klub SDP-a, kažu, ipak funkcionira. Iako šefa koji ga treba voditi na nijednom sastanku nema.

'Za sada mogu reći da je prilično dobro. Ali očekujemo izbor predsjednika pa mogu reći da će biti puno efikasnije', kaže Mihael Zmajlović.

Otkako je Zoran Milanović najavio povlačenje iz politike za izjave nije dostupan. SDP 19. studenog bira njegova nasljednika, a kandidati koji se za to mjesto natječu, uvjeravaju kako će oni sliku o stranci - promijeniti nabolje. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene