Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud rekao mišljenje

Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Majka koja je otišla u noćni provod i ostavila kod kuće samo dijete kojemu je utvrđen četvrti stupanj invaliditeta nepravomoćno je osuđena na godinu dana uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Općinski sud u Varaždinu nepravomoćno je na godinu dana uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine osudio 40-godišnjakinju iz okolice zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Kako stoji u presudi, ona je 22. srpnja prošle godine oko 19 sati otišla s društvom u noćni provod i samog bez nadzora i brige odrasle osobe u kući ostavila sina koji je tada imao 14 godina i sedam mjeseci. Dijete je samo bilo cijelu večer i noć, kao i sljedeći dan sve do 13 sati. Tada ga je uznemirenog i uplašenog na stepenicama kuće pronašao otac.

Pročitajte i ovo Muškarac mami djecu u automobil Jeste li ga vidjeli? FOTO Ovaj čovjek nagovara djecu da uđu u njegov automobil: Policija moli građane za pomoć

Pročitajte i ovo Ilustracija kakva prevara Najam stana na neviđeno: Uplatila nekoliko stotina eura pa se šokirala

Dok je bio sam kod kuće, dječak je na visokim ljetnim temperaturama kosio travu, zbog čega je izgorio od sunca, a imao je i brojne ubode komaraca. Osim toga, radi se o djetetu kojem je utvrđen četvrti stupanj invaliditeta zbog dijabetesa tipa 1, problema sa sluhom i drugih zdravstvenih problema zbog kojih se ne može brinuti sam o sebi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadržan na liječenju Užas u Vinkovcima: Nožem napao dvojicu policajaca, jednog ozlijedio pa pobjegao

Kada ga je otac pronašao pred kućom, dječak je imao iznimno visoku razinu šećera u krvi. Inače, majka zbog djetetova zdravstvenog stanja koristi pogodnost rada na pola radnog vremena, a ostavila ga je posve samog, piše Podravski.hr, iako je bila svjesna da time ozbiljno ugrožava njegov psihički i fizički razvoj.

Pročitajte i ovo Prosvjed vozača ZET-a na Črnomercu - 7 Prosvjeduju Evo koliku plaću imaju vozači tramvaja: "To je za takve uvjete premalo jer ti ljudi proživljavaju svašta"

Iako neki mediji pišu da je dječak imao tek četiri godine, ta je informacija pogrešna, a za DNEVNIK.hr potvrđeno je da je dijete u vrijeme događaja imalo 14 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene