Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali bez krova nad glavom

PIJAVICA UNIŠTILA KUĆU SEDMEROČLANE OBITELJI 'Užasno je izgledalo, odnijelo me dva metra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažno nevrijeme opet je zahvatilo i Slavoniju. Vjetar je nosio sve pred sobom, pa je tako odnio i krov kuće sedmeročlane obitelji.

Najavljivano osvježenje zahvatilo je Hrvatsku, no neke dijelove zemlje pogodilo je i nevrijeme. U Zagrebu je padala jaka kiša koja je poplavila ulice, a nebo su parale munje. Snažno nevrijeme opet je zahvatilo i Slavoniju.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Dino Kozlevac i Lina Dollar problemi na terenu Vatrogasni zapovjednik o nevremenu u Istri: "Najviše problema stvara voda. Vatrogasci su spremni za noć"

Tuča i snažna kiša padale su u Đakovštini, ali i Požeštini gdje je zabilježena velika šteta. Vjetar je nosio sve pred sobom, pa je tako odnio i krov kuće sedmeročlane obitelji.

U drugoj velikoj oluji koja je samo u dva tjedna poharala Požeštinu, u mjestu Skenderovci obitelj Hlebec ostala je bez krova nad glavom. Pijavica je prešla preko kuće kada su svi boravili u njoj - otac, majka te petero malodobne djece.

'Bilo me strah da nećemo imati gdje pobjeći', rekla je Josipa Hlebec, jedna od kćeri obitelji Hlebec.

Vjetar je odnio krov s kuće, počupao instalacije, a počelo je čak i iskriti. Srećom prošli su bez ozljeda, ali prestrašeni jer se u tom trenutku nisu imali gdje skloniti.

'Užasno je izgledalo, nisam takvo nevrijeme nikad u životu vidio, samo na televizoru u Americi. Kako pijavica kida sve ispred sebe, nosi, čak je i mene odnijelo dva metra. Digao sam se, vidim gdje čupa grede, čitav krov, gdje žena vrišti u kući. Bojao sam se izaći vani iz kuće pa sam bacio jorgan na njih da ne vide ništa i odveo ih dolje u susjednu kuću da ih spasim, da ih ne bi struja pobila', rekao je Dario Hlebec, otac petero djece.

Obitelji Hlebec mještani su odmah pomogli. Mladi župe Svete Ane odlučili ove godine sav prihod od turnira u odbojci donirati njima, ali u pomoć su priskočili i ostali.

'Zajedno, u suradnji s našim župnikom, naravno da ćemo pomoći. Najprije u ovom osnovnom građevinskom materijalu za pokrivanje kuće, a poslije i u svemu onome što će biti potrebno da bi mogli živjeti u kući. Od pokućstva do namještaja i ostalog jer zapravo je sve uništeno', rekao je načelnik općine Brestovac, Zdravko Mandić.

'Prvi su priskočili mještani jer uistinu, ovo je siromašan kraj, ali ljudi imaju veliko srce, među njima i ja kao župnik priskočio sam obitelji Hlebec pitat ono ljudsko šta treba', rekao je Saša Paviljak, župnik u Skenderovcima. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene