Granični prijelaz u Kostajnici (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Granični prijelaz u Kostajnici (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Jedan muškarac u automobilu bosanskohercegovačkih registracija prošao je bez zaustavljanja kroz granični prijelaz u Hrvatskoj Kostajnici.


Nepoznati muškarac u automobilu bosanskohercegovačkih registracija prošao je u četvrtak, desetak minuta prije ponoći, bez zaustavljanja kroz Međunarodni cestovno granični prijelaz Hrvatska Kostajnica.

Policija ga je zaustavila 15 minuta po prelasku granice i uhitila utvrdivši da je bio pod utjecajem alkohola od 1,73 promila.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog bit će biti doveden nadležnom prekršajnom sudu.

Policija je izvijestila da je vozač, koji je izbjegao policijsku i carinsku ulaznu graničnu kontrolu i kojeg su zaustavili u mjestu Rosulje, 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

'U četvrtak, 29. rujna 10-ak minuta prije ponoći, kroz Međunarodni cestovni granični prijelaz Hrvatska Kostajnica bez zaustavljanja u Hrvatsku je ušao osobni automobil bosanskohercegovačkih registracija, kojim je upravljao nepoznati muškarac. Kako je izbjegao policijsku i carinsku ulaznu graničnu kontrolu, policijski službenici vozilo su za 15-ak minuta zaustavili u mjestu Rosulje i utvrdili da je vozač 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je uhićen. Alkotestiranjem je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,73 promila. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog će tijekom dana biti doveden nadležnom prekršajnom sudu', priopćila je PU sisačko moslavačka.