Petrov se pita kako je moguće da Marić nije znao za probleme u Agrokoru, ako Ramljak za njih zna već godinu dana.


Predsjednik Mosta Božo Petrov, kandidat za Splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj, kandidati za zamjenike župana Ivan Kovačić i Mate Rebić te Mostov kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Čikotić nazočili su otvorenju gospodarske zone "Ravča".

Vezani članci Andrej Plenković Plenković dijelio lekcije novinarima, razljutio ga kafić u kojem HDZ-ovci nisu dobrodošli: "To je rasizam, na korak do fašizma. Imamo Hrvatsku dvostrukih kriterija" Splitska riva SDP objavio kandidata za gradonačelnika Splita, on odmah poručio: ''Vrijeme je da ponovno krene, raste i cvita''

Božo Petrov čestitao je Praniću i poručio kako je on gospodarsku zonu "dignuo u samo 10 mjeseci".

"Nije lako stvoriti poduzetničku klimu i dovesti investitore", rekao je Petrov.

Osvrnuo se i na situaciju u Agrokoru nakon što je povjerenik Ante Ramljak kazao kako je znao za probleme u Agrokoru još prije godinu dana.

"Zanima me što će reći Plenković. Ramljak je kazao da je on kao stručnjak znao da je ozbiljna situacija u Agrokoru već godinu dana. Kako to da to nije znao Marić. Hoće li Plenković danas reći "oprostite, pogriješio sam". Hoće li reći "ispričavam se što lažem javnosti da imam većinu. Hoće li reći "možemo na izbore". Očekujem da on to kaže", kaže Petrov.

"DORH je i prije tražio sredstva"

Komentirao je i davanje 5 milijuna kuna DORH-u za istragu oko Agrokora.

"Ako ćemo već glumiti nezavisne istrage, predlažem neka oni istraže postoji li veza između Gregurića, Valentića, Plenkovića i Todorića. Kad su već dobili te novce, neka istraže. Oni su mentori Plenkovića. Žalosno je da je DORH i prije tražio sredstva, ali se ona nisu opravdavala. Ovo je presedan", kazao je Petrov i istaknuo kako Agrokor kao što je ovaj danas, više neće postojati.

Kazao je i kako je Tihomir Orešković cijelo vrijeme stajao uz Most te je iz kolegijalnosti dao podršku njihovom Tomislavu Paneniću u izborima za vukovarsko-srijemskog župana na lokalnim izborima.

Pranić: "Očekujemo 65 radnih mjesta"

Otvorenju je prisustvovao i Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca.

"Ovaj dan označava kraj građevinskih radova, investitori mogu krenuti. Očekujemo barem 65 novih radnih mjesta. Ulaganje je iznosilo oko 16 milijuna kuna", kazao je Pranić.

Istaknuo je kako je zona otvorena danas jer su sada završeni radovi te nije riječ o predizbornoj kampanji.

Osvrnuo se i na najave o izgradnji vrgoračkog aerodroma te kratko poručio da će "javnost o tome biti na vrijeme obaviještena".