Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Petrač na sudu zbog prijetnji sucu Turudiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač ponovno je na sudu. Novi sudski postupak pokrenut je zbog prijetnji sucu Turudiću nakon što je Petrač osuđen na 6 godina zatvora. Svjedočili su svi glavni akteri, sam Petrač, Ivan Turudić, ali i zamjenik ravnatelja USKOK-a.

Nakon što pregleda snimke izricanja presude za otmicu sina generala Zagorca tužiteljstvo će odlučiti hoće li Hrvoja Petrača kazneno goniti zbog prijetnji sucu Ivanu Turudiću koji ga je zbog otmice nepravomoćno osudio na šest godina zatvora.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Odluku donio Turudić Hermanovoj majci sud promijenio kaznu: Zbog afere s invalidskim mirovinama neće služiti zatvorsku kaznu, već samo uvjetnu Ilustracija Ima izbore u vidu Suci najavili bojkot izbornog povjerenstva. Šef Vrhovnog suda: ''To je neprihvatljivo''

Petrač je, nakon objave presude, sucu zagrebačkog Županijskog suda Turudiću rekao da je pratio svaki njegov korak, da zna kuda je išao i s kim razgovarao. Zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo zatražilo istražne radnje protiv njega.

Kako bi utvrdio je li Petrač zaista prijetio Turudiću i time počinio kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, istražni sudac Oliver Mittermayer je, uz Petrača, danas kao svjedoke saslušao Turudića i tužitelja sa suđenja zbog otmice Dražena Jelenića.

Petrač je porekao prijetnju i dodao da je izjavom kako prati svaki sučev korak želio objasniti da je upoznat s nizom političkih pritisaka s kojima se Turudić susretao, a sve kako bi presudio bez dokaza.

Turudić i Jelenić nakon istražnog ročišta nisu željeli razgovarati s novinarima, a Petračev odvjetnik Anto Nobilo izjavio je kako smatra da slučaj neće završiti podizanjem optužnice.

Ipak, dodao je kako bi volio da do postupka dođe, jer bi tada putem sudskog naloga mogli prikupiti neke dokaze koji im idu u prilog. Nakon toga bi "mnogi bili u problemu", kazao je Nobilo ne pojasnivši na koga je pritom mislio.

Rekao je da je sudu dao presliku dokumenta bivše Protuobavještajne agencije (POA) iz kojeg je vidljivo da su Britanci tražili Petračevo uhićenje zbog pomaganja Anti Gotovini u bijegu.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić kazao je da neće biti problema s nabavkom snimke jer su sporne Petračeve rečenice, osim sudskih kamera, snimile i sve televizijske postaje.

Za odluku hoće li protiv Petrača podići optužnicu ili cijeli slučaj odbaciti državno odvjetništvo nema propisani rok, pa će predmet raditi po redovnoj proceduri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene