Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nulta tolerancija

"Napadači su Bad Blue Boysi": Penava oštro osudio tučnjavu u kojoj su u Vukovaru stradali maloljetnici

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osudio je incident u kojem je u subotu u Vukovaru skupina mladića napala i ozlijedila skupinu maloljetnika te izjavio da su napadači pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysa.

Nakon fizičkog sukoba koji se preksinoć dogodio u Vukovaru, u kojem su članovi navijačke skupine pretukli više maloljetnih osoba, trojica su zbog težih ozljeda zadržana na liječenju u KBC-u Osijek. Danas je jedan od ozlijeđenih pušten na kućnu njegu.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju kako je uhićen jedan od osumnjičenih, 23-tro-godišnji hrvatski državljanin te je predan sucu istrage. Obitelj žrtava najavila je tužbu, ali i mirni prosvjed.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osudio je u ponedjeljak incident u kojem je u subotu u Vukovaru skupina mladića napala i ozlijedila skupinu maloljetnika te izjavio da su napadači pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysa i pozvao nadležne da promptno kazne odgovorne.

"'Odakle ste i za koga navijate?' bilo je pitanje koje je postavljeno ovim dečkima, imamo informaciju da su napadači pripadnici navijačke skupine BBB-a. Izražavam žaljenje što je do tučnjave uopće došlo i dajem punu potporu organima reda i pravosuđu da sukladno ovlastima promptno postupe i kazne odgovorne jer ovakve nam situacije u Vukovaru ni drugdje u Hrvatskoj ne trebaju", rekao je Penava novinarima.

Pročitajte i ovo Talibani napali policajce i medicinsko osoblje Napad Talibana Postavili bombu kako bi zaustavili cijepljenje protiv dječje paralize, poginulo šest policajaca

Poručio je kako je nedopustivo da građani Vukovara osjećaju tjeskobu i strah kada trebaju izaći na ulicu i ustvrdio kako je za nultu toleranciju na bilo kakvo nasilje.

"Svjestan sam da su ti incidenti postojali i prije i da će postojati u budućnosti, ali je bitno kako se spram njih odnosimo. Stoga pozivam na nestajanje takvih pojava i apeliram na sudionike i napadače da to više ne rade", kazao je.

Pročitajte i ovo Tučnjava u Vukovaru - 3 Teške ozljede Posljedice premlaćivanja: Osječka bolnica otkrila što je s maloljetnicima iz masovne tučnjave u Vukovaru

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakoni Stravične scene u Iranu: Žena jedva preživjela kaznu zbog odbijanja nošenja hidžaba

"Kada već nasilje nismo uspjeli zaustaviti kroz kućni i školski odgoj, dodaje Penava, posljednji izbor ostaju represivne mjere jer sa sigurnošću građana ne može biti kompromisa".

Skupina mladića napala je u subotu navečer u središtu Vukovara skupinu maloljetnika i neke od njih teško ozlijedila, tako da im je morala biti pružena medicinska pomoć. Nekoliko ozlijeđenih prevezeno je u KBC Osijek.

Pročitajte i ovo Objava Mate Frankovića Pokrenuta istraga Dubrovački gradonačelnik dobio prijetnju zbog Zdravka Čolića: "Preorat ćemo dinamitima cijeli Stradun"

Iz PU vukovarsko-srijemske u nedjelju su izvijestili kako je uhićen jedan od napadača, 23-godišnji hrvatski državljanin, i da nastavljaju s kriminalističkom istragom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene