Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je znati

Kamo s božićnim drvcima nakon blagdana? Bacanje nije opcija, a neki će dobiti povrat novca

Aktualno Galerija Odvoz borova - 1 Odvoz borova - 1 Foto: DNEVNIK.hr Odvoz borova - 2 Odvoz borova - 2 Foto: DNEVNIK.hr Odvoz borova - 3 Odvoz borova - 3 Foto: DNEVNIK.hr Odvoz borova - 4 Odvoz borova - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Odvoz borova - 5 Galerija 1/5 >>
S blagdanom Krštenja Isusova završilo je božićno vrijeme. Skidaju se ukrasi u domovima, a mnogi su se svojih božićnih drvaca odlučili riješiti još u subotu na Sveta tri kralja.

Nekima nažalost, drugima nasreću - stigao je kraj blagdanima. Simboličan oproštaj od božićne euforije oproštaj je i od božićnog drvca, a neki se od njih opraštaju ekspresnom brzinom bacajući drvca na ulicu.

Kako bi se izbjegle takve situacije, diljem Hrvatske u ponedjeljak počinje odvoz drvaca.

U Zagrebu ih građani mogu odložiti u blizini svojih domova na zelene površine tako da ne ometaju promet i prolaz pješacima.

Pročitajte i ovo Kraj Adventa - 1 Čak 17 posto više dolazaka Odlične brojke iza zagrebačkog Adventa: "U metropolu je stiglo gotovo 126.000 turista"

Pročitajte i ovo Dinko Novosel, predsjednik Europske speleološke asocijacije Za Dnevnik Nove TV Pet osoba zarobljeno u špilji: Šef Europske speleološke asocijacije objasnio zlatno pravilo i upozorio - ''Ovdje je prvenstveno rizik za same ronioce''

U Osijeku i Splitu ih mogu ostaviti kraj spremnika, a u Puli, gdje se moglo unajmiti drvce uslugom Rent-a-bor, od ponedjeljka kreće njihovo vraćanje.

''Tamo gdje su ih korisnici i preuzeli mogu vraćati borove i gledamo da oni budu u koliko toliko dobrom stanju i po povratku bora i predočenju računa vraćamo pola uplaćenog iznosa'', objasnio je Robi Fuart iz pulskog komunalnog poduzeća Herculanea.

Nakon prikupljanja, drvca će preradom postati organski kompost i tako osim u našem sjećanju živjeti i u drugim oblicima u našem okolišu.

Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Slavice Parlov Horvat.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene