Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvrsni rezultati

Pelješac prvi put u povijesti ostvario MILIJUN NOĆENJA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put u turističkoj povijesti na polotoku Pelješcu ovoga tjedna je zabilježeno milijunto noćenje.

Tako će turistička 2012. na Pelješcu biti upamćena kao godina u kojoj su oboreni svi dosadašnji rekordi od kad je turizma na ovom poluotoku.

U općini Orebić premašen je cjelokupni prošlogodišnji promet i brojka od 700.000 noćenja, a po ostvarenom fizičkom prometu pelješka turistička odredišta su iza Dubrovnika na drugom mjestu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Od početka godine do konca kolovoza na Pelješcu je boravilo 122.800 gostiju, među kojima je 95 posto inozemnih, a ostvareno je 940.000 noćenja što je za deset posto više nego u 2011.

Veći promet od lanjskog zabilježile su sve općinske turističke zajednice - Orebić, Trpanj, Ston i Janjina. Dobar posjet gostiju nastavljen je i u rujnu što je i rezultiralo milijuntim noćenjem prvi put u turističkoj povijesti Pelješca. (Hina)

Pročitajte i ovo Pelješac dan nakon velikog požara (Foto: dnevnik.hr) VATREN ULAZAK U JESEN Požari u Dalmaciji još aktivni, pred vatrogascima je još jedna teška noć Slika nije dostupna Svakoga dana Gotovo svi otočani ovisni su o odlasku na kopno: S juga Hrvatske dolazi potpuno drugačija priča

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene