Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema za izbore

Grbin najavio da će SDP podržati Milanovića: "Bit će brana svemu onome lošem u našoj zemlji"

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je da će njegova stranka podržati Zorana Milanovića u kandidaturi za predsjednika države.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u subotu na sjednici Glavnog odbora da stranka mora okrenuti novu stranicu te izvijestio da je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno odlučilo da Zoran Milanović ponovno bude njihov kandidat za predsjednika Republike, o čemu će to tijelo danas raspravljati.

"Od zadnje sjednice Glavnog odbora prošli smo dva izborna ciklusa i bez obzira što kada kao stranka na parlamentarnim izborima ne uspiješ doći u situaciju da formiraš vlast i rezultat na tim izborima ne možeš smatrati uspjehom jer se do promjene koje je Hrvatskoj nasušno, prijeko potrebna nije došlo mislim da ipak možemo biti relativno zadovoljni rezultatima koje smo postigli i na parlamentarnim i na europarlamentarnim izborima", ocijenio je Grbin u uvodnom govoru.

Pročitajte i ovo Policija ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu Teroristički napad FOTO Dačić otkrio nove detalje o napadaču koji je samostrelom napao policajca u Beogradu

Najavio je da će se raspravljati o pripremama za unutarstranačke izbore u rujmu na kojima će se birati novo vodstvo stranke.

Izbori u SDP-u

Unutarstranački izbori u SDP-u održat će se 14. rujna i Grbin je već najavio da se neće kandidirati ni za jednu stranačku funkciju, dok je za sada svoju predsjedničku kandidaturu najavio aktualni potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić.

"Pokazali smo je stranka jaka i živa i da oni koji su nas godinama pokušavali pokopati, ubiti, u tome nisu uspjeli", rekao je.

Pročitajte i ovo Riječki zatvor Usred bijela dana Nevjerojatan bijeg iz riječkog zatvora: "To što su napravili bio je samoubilački čin"

Međutim, dodao je, SDP mora okrenuti novu stranicu i zato danas započinje izborni proces.

"Predložili smo da izori budu u rujnu, da formalni izborni procesi počnu sredinom kolovoza, iako svi znamo da će kandidature biti i ranije", dodao je Grbin.

Pročitajte i ovo Sarajevska policija Istraga u tijeku Novo ubojstvo u susjedstvu: Ubio suprugu, pomogla mu i majka, uhićen i muškarac koji nije pozvao policiju

Ustvrdio je kako je bitno da su njihovi unutarstranački izbori potpuno transparentni.

"Ne skrivamo kandidate i njihove životopise kao zmija noge, niti imamo situaciju da ako se netko drzne protukandidirati bilo kome drugome, odmah dobije po glavi kao što je to slučaj u HDZ-u", izjavio je Grbin.

Priprema za nove izazove

Najavio je da će Glavni odbor stranke danas utvrditi pravila i donijeti odluke o raspisivanju izbora, da bi, kaže, nakon njih bili još jači i spremniji za izazove, a prvi je izazov predsjedničkih izbora.

"Zoran Milanović je još jednom istaknuo svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske i pozvao nas da ga podržimo pa je Predsjedništvo jednoglasnom odlukom utvrdilo da kandidat SDP-a za predsjednika RH bude Milanović i vjerujem da ćemo ga nakon rasprave podržati da još jednom postane predsjednik Republike Hrvatske i bude brana svemu onome lošem što se u našoj zemlji događa”, rekao je Grbin.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Goruća tema Plenković o rezoluciji Crne Gore o Jasenovcu: "Za sve je zaslužna druga država u regiji"

Predsjednik SDP-a smatra da je u Hrvatskoj puno toga loše i da, kako kaže, "nesretna i nespretna Vlada nije u stanju suvislo odlučivati ni o čemu što je za građane bitno".

SDP će, bez obzira na to koga izaberemo kao stranka, predsjednicu ili predsjednika, članice ili članove Predsjedništva, Glavnog odbora, bit jak i brinut ćemo se onome što je za građane ove zemlje najvažnije, a to je socijalna pravda, zaključio je Grbin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene