Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usred bijela dana

Nevjerojatan bijeg iz riječkog zatvora: "To što su napravili bio je samoubilački čin"

Iz zatvora u Rijeci u petak su pobjegla dva muškarca.

Dva su muškarca pobjegla iz zatvora u Rijeci koji se nalazi u centru grada. Sve je počelo u petak ujutro oko 10 sati, dok je navedeni dvojac bio u šetnji. U jednom su trenutku podigli "bench" s utegom dužine oko dva metra uza zid i počeli se penjati na njega, a potom i do vrha zida.

Prepreka im nije bila ni žilet žica, kroz koju se navedeni dvojac zbog sitnije građe uspio provući, ali ne bez posljedica. Obojica su se izrezala na žicu tako da je iza njih ostao krvavi trag, ali su skočili s visine od sedam metara na strani prema crkvi Sv. Vida i obližnjem kafiću i pobjegli, izvijestio je Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Sarajevska policija Istraga u tijeku Novo ubojstvo u susjedstvu: Ubio suprugu, pomogla mu i majka, uhićen i muškarac koji nije pozvao policiju

Jedan od dvojice bjegunaca iz riječkog zatvora već je lociran na području Gorskog kotara i u tijeku je intenzivna potraga da bi se bjegunci uhitili.

Odvjetnik Velimir Došen, bivši upravitelj riječkog zatvora, je u trenutku bijega bio u zatvoru, gdje je došao u posjet jednom klijentu.

"Čulo se neko komešanje, jedan je zatvorenik rekao: 'Evo sad su pobjegla dvojica!' Kao bivši upravitelj, mogu samo reći da ne vidim u ovome odgovornost pravosudnih policajaca ni upravitelja zatvora jer ovakav čin je gotovo samoubilački. To bi bilo kao da netko skače kroz otvoreni prozor nebodera, jer je velika visina s druge strane i sasvim je izvjesno da su vjerojatno pretrpjeli ozbiljne ozljede. Čuo sam da su se izrezali na žicu, sve je bilo puno krvi", rekao je za Jutarnji.

Pročitajte i ovo Njemačka policija u Essenu, mjestu održavanja stranačkog kongresa AfD-a U Njemačkoj VIDEO Nasilje na skupu ekstremne desnice: Prosvjednici pokušali probiti kordon i sukobili se s policijom

O bijegu iz zatvora oglasilo se i Ministarstvo pravosuđa.

"Prilikom udaljenja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpjele su tjelesne ozljede čiji intenzitet nije utvrđen. Mjera istražnog zatvora bila im je određena zbog imovinskih delikata. Odmah po događaju o svemu je obaviještena nadležna policijska uprava i sud, a trenutačno je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja", priopćeno je iz Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene